Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Ultimele pregătiri pentru dezvelirea mausoleului din Târgu Jiu

Luni, 14 ianuarie, se împlinesc 125 de ani de la nașterea Ecaterinei Teodoroiu. În această zi va fi dezvelit monumentul din centrul municipiului Târgu Jiu, care a fost restaurat în ultimele luni.

Aici sunt osemintele Ecaterinei Teodoroiu. Gorjeanca a luptat cot la cot cu bărbații în bătăliile purtate pentru apărarea patriei în Primul Război Mondial, unde a murit la sfârșitul bătăliei de la Mărășești, luptând în fruntea unui pluton de infanterie al Armatei Române. 

După terminarea războiului, Ecaterina Teodoroiu a devenit o eroină a României Mari. Inițial înmormântată în comuna Fitionești din județul Putna, osemintele sale au fost strămutate în iunie 1921 la Târgu Jiu, în mausoleul din centrul orașului.

Galerie foto


Vizualizări: 1,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: