Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Greva din minerit se extinde în aproape toate carierele

Greva spontană începută vineri seara în Cariera Jilț Nord a Complexului Energetic Oltenia s-a extins în aproape carierele. Sunt semnale de grevă din Jilț Sud, Roșiuța, ELFCU Motru, Tismana 1 și 2. 

Luni dimineața și salariații de la sector cărbune, cariera Pinoasa, s-au solidarizat cu ceilalți lucrători din CEO şi refuză să lucreze. La fel şi excavațiile, anunță un salariat. Și salariații de la Lupoaia sunt în grevă, ne-a anunțat un alt angajat al companiei. Grevă ar fi și la Cariera Peșteana, dar și la Roșia.

Nu există o informare oficială nu privire la amploarea grevei nici din partea sindicatelor, nici a administrației. Potrivit unor surse, întâlnirea de la Ministerul Energiei, programată pentru luni la ora 15.00, va avea loc mai devreme, la ora 8.00, la cererea ministrului. Acolo vor merge liderii sindicali și administrația CEO, discuțiile urmând a viza majorarea fondului de salarii și acordarea de vouchere de vacanță.

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, spune că a fost să discute cu protestatari din mai multe zone, care i-au spus că și-ar dori ca ministrul Energiei să vină să stea de vorbă cu ei în carierele miniere, să vadă condițiile în care muncesc. (A.M.)

Vizualizări: 5,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: