Ultimele proceduri pentru închiderea Minei Zegujani

Exploatările de subteran ale SNLO vor deveni istorie chiar începând din acest an. Mina Zegujani- Gârdoaia se închide începând cu luna martie. Mina Motru, cea care a preluat în anul 2009 Mina Zegujani din Mehedinți a primit o adresă prin care este anunțată ca Zegujani este propusă pentru finanțarea lucrărilor de închidere. Fondurile cu care se vor executa lucrările de închidere conservare mine provin de la bugetul de stat.

Directorul Minei Motru, Adrian Giurcău, a declarat că lucrările de închidere şi conservare a Minei Zegujani-Gârdoaia se vor desfăşura conform unor grafice de execuţie bine stabilite. Lucrările urmează să fie executate de SC CONVERSMIN S.A Bucureşti.  „Urmează ca în perioada imediat următoare, în luna martie, să se realizeze procedurile legale la nivel de minister, la nivel de Conversmin, societatea constituită la nivelul ministerului cu profil pentru încheierea şi conservarea minelor. În cazul în care vom primi o parte din activităţile de închidere din subteran să le efectuăm cu oameni de la mina Motru vom fi pregătiţi“, a declarat Giurcău.

Directorul Minei Motru a precizat că închiderea Minei Zegujani nu va produce probleme de ordin social pentru că din 2009 până în prezent personalul a fost restructurat în mai multe etape, aşa încât momentul de faţă la Zegujani nu mai sunt decât patru salariaţi. „Prin redistribuire, prin programul de reorganizare, au rămas patru salariaţi, doi îndeplinesc condiţiile pentru a intra pe programul de restructurare cu plăţi compensatorii, iar ceilalţi vor fi redistribuiţi“, a încheiat Giurcău.

Măsuri asemănătoare se vor lua şi cu celelalte guri de mină aşa încât până la finalul lunii martie 2013 toate exploatările de subteran să fie închise.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: