Ultimii arestați preventiv din „Mafia Cărbunelui” fac Paștele acasă

Magistrații gorjeni au decis să îi pună în libertate pe ultimii inculpați din lotul „Mafia Cărbunelui”, format în mare parte din polițiști din zonele Turceni și Rovinari. Patru bărbați, „civili”, erau încătușați încă din toamna anului trecut, după descinderile de amploare care au avut loc în apropiere de cele două orașe și în urma cărora inclusiv mai mulți polițiști au ajuns după gratii.

Agenții acuzați că luau șpagă pentru a lăsa camioanele cu cărbune furat să circule fără probleme au fost puși în libertate de mai multe luni, acum venind rândul ultimilor inculpați să spere că de Paști vor ajunge acasă, sentința dată acum de Tribunalul Gorj nefiind una definitivă.
„Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor Boboc Constantin Claudiu, Butură Vasile Geani, Cărăgui Constantin şi Popescu Nicolae cu măsura preventivă a controlului judiciar. Dispune punerea în libertate a inculpaţilor (…) la rămânerea definitivă a prezentei încheieri, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză”, a decis instanța. Magistrații îi obligă pe inculpați să respecte o serie de condiții în perioada în care sunt sub control judiciar, ei trebuind să fie la dispoziția autorităților judiciare în permanență. În plus, nu au voie să se apropie de polițiștii care sunt inculpați în dosar alături de ei. ”Să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi din prezenta cauză, respectiv: Popescu Nicolae, Butură Vasile Geani, Manolache Constantin, Milodin Gheorghe, Milodin Nicolae, Găman Ştefan, Cărăgui Constantin Boboc Constantin Claudiu, Işfan Nicolae, Glaje Florin, Staicu Nicolae-Marinel, Ungureanu Daniel, Vîlceanu Gheorghiţă, Udrea Sevastian, Vlăduţu Florin-Gabriel, Gheară Marin-Paul şi Ciuciuc Dan şi să nu comunice între ei direct sau indirect, pe nici o cale”, a decis instanța.
Măsura punerii în libertate a fost luată după ce o parte dintre inculpați au decis să își recunoască vinovăția, fapt care a determinat instanța să lase în pronunțare un verdict, dar și să disjungă cauza și să deschidă un dosar separat, care îi vizează în mare parte doar pe agenții acuzați de fapte de corupție. „Admite cererile de judecare a cauzei potrivit procedurii simplificate, conform dispoziţiilor art. 374 alin. 4 raportat la art. 375 C.pr.pen. formulate de inculpaţii Boboc Constantin Claudiu, Popescu Nicolae, Cărăgui Constantin şi Işfan Nicolae. Stabileşte termen pentru pronunţare la data de 27.04.2016. În baza art. 46 C.pr.pen. disjunge cauza cu privire la inculpaţii Milodin Gheorghe, Milodin Nicolae, Manolache Constantin, Glaje Florin, Staicu Nicolae Marinel, Ungureanu Daniel, Vîlceanu Gheorghiţă, Udrea Sevastian, Vlăduţu Florin Gabriel, Gheară Marin Paul, Ciuciuc Dan, Găman Ştefan şi Butură Vasile Geani şi dispune formarea unui nou dosar”, a decis instanța.

Vizualizări: 1,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: