Frunza de dafin combate anxietatea şi oboseala

Frunzele de dafin sunt de cele mai multe ori secretul unei mâncări gustoase, dar această plantă cu un miros şi un gust special poate ajuta şi în alte cazuri. Aceste frunze speciale au proprietăţi detoxifiante şi încetinesc procesul de îmbătrânire. Printre numeroasele lor calități, acestea ajută la tratarea infecţiilor, a bolilor respiratorii, dar şi a problemelor cu inima.

Pentru stări de anxietate şi oboseală se poate arde o frunză de dafin, vaporii obţinuţi prin ardere vor da o stare de calm şi relaxare. Dafinul nu adoarme, dar alungă oboseala şi dă o stare de bine prin aromaterapie.

Inhalaţiile cu dafin pot ajuta în problemele respiratorii, iar un masaj cu ulei de dafin în zona pieptului îi poate ajuta pe cei are suferă de astm.

Dafinul este recomandat şi celor care au mătreaţă, diabet, probleme cu digestia, cu articulaţiile sau infecţii urinare.

Tensiune, nervozitate, stres, toate acestea dispar cu ajutorul acestei plante. Aveți nevoie de doar o frunză de dafin uscată  pe care o puneți într-o scrumieră sau pe o farfurie unde o lăsaţi să ardă uşor.  Camera va fi plină de un fum parfumat şi cu efect terapeutic. Este dovedit ştiinţific că frunzele de dafin, prin ardere, elimină substanţe care ajută la relaxare. Inhalarea acestui fum va relaxa corpul, va detensiona şi va induce o stare de bine.  Urmând acest procedeu câteva seri la rând, dimineaţa vă veţi trezi odihnit şi relaxat.

Frunzele de dafin au o aromă plăcută, datorită uleiurilor volatile pe care le conţin. Bogate în antioxidanţi şi substanţe antibacteriene şi antiinflamatorii, frunzele de dafin sunt indicate în preparatele culinare pentru că aduc beneficii atât în procesele de digestie, cât şi pentru întregul organism.

Vizualizări: 3,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: