Greva foamei şi mineri blocaţi - protestul ia amploare LIVE TEXT

update 19.00: Ion Tudorescu, electrician la Tismana 1, cu o vechime de 38 de ani în câmpul muncii, a decis miercuri seara să se alăture greviştilor foamei.

update 16.00: Gheorghe Sperlea, sudor la cariera JIlţ Sud, a intrat în greva foamei alături de ceilalţi 32 de protestatari. Este primul protestatar de pe zona Mătăsari.   

update 15.15: Unul din greviştii foamei îşi aniversează ziua de naştere. Jean Duncescu şi-a tratat colegii cu ceai. La această oră sunt în greva foamei 32 de salariaţi CEO, după ce unul a primit interdicţie de la medici să continue, iar altuia i s-a respins cererea de concediu şi trebuie să meargă la servciu în schimbul III.

update 12.30: Ciurel a dat declaraţii presei în faţa companiei, timp în care greviştii foamei au aplaudat (!?) "Eram ironici", au explicat protestatarii.

update 11.50: Tiberius Tufoi, lăcătuş la cariera Peşteana, s-a alăturat grupului de grevişti ai foamei de la CE Oltenia.

update 10.45: Liderul sindical de la Tehomir le-a dus celor o sută de mineri blocaţi apă şi alimente. Oamenii spun că nu vor ieşi până când în mină nu va ajunge ministrul Gerea.

update 09.15: Unul din greviştii foamei a fost luat cu ambulanţa şi dus la spital, după ce i-a venit rău. Gheorghe Lungu, electrician la termocentrala Rovinari, începuse protestul ieri. Ceilalţi 30 de salariaţi continuă protestul.

update 09.00 - Ion Popescu, preşedintele Sindicatului ELCFU Motru s-a alăturat greviştilor de la CEO. Şi Jean Duncescu, cefelist la  cariera Husnicioara dar şi Vasile Ţinică, lăcătuş la cariera Tismana I, au intrat în greva foamei. Numărul protestatarilor a ajuns la 31. 
ora 08.30 - Încă un salariat al CE Oltenia s-a alăturat celor care se află în greva foamei în faţa companiei. Este vorba de Nicuşor Miron Croitoru, electrician la cariera Tismana I. În total sunt 28 de persoane în greva foamei, nemulţumite de discriminările pe care le face administraţia în rândul minerilor şi energeticienilor în funcţie de apartenenţa sindicală. Aseară şi sindicaliştii Dumitru Pârvulescu şi Constantin Mitrescu au intrat în greva foamei.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: