Umoriştii se pregătesc de festival

Festivalul Interjudeţean de Umor va avea loc săptămâna viitoare la Turceni însă oamenii de cultură şi umoriştii cu care se laudă judeţul nostru se pregătesc intens încă de pe acum.

Este vorba de Festivalul Interjudeţean de Umor „Alexandru Calotescu Neicu” la care vor concura umorişti din judeţele Olteniei. „Avem deja umorişti care şi-au anunţat prezenţa la festival. Până acum am primit 12 plicuri, şase cărţi şi trei reviste de umor. Ne bucurăm că participă şi aşteptăm să vedem deciziile juriului”, a declarat Ion Cepoi, directorului Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovare a Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj.

Juriul festivalului va fi format, evident, din oameni de umor locali la care se adaugă Alexandru Păsărin, director în cadrul trustului de presă „Flacăra” şi preşedinte al Ligii Culturale „Fiii Gorjului” din Bucureşti. „Juriul este cât se poate de bine ales, vor face parte umorişti locali şi un mare om, Alexandru Păsărin, care a fost mereu aproape de cultura gorjenească şi care va fi şi de această dată alături de noi”, a precizat Ion Cepoi.

Câştigătorii Festivalului Interjudeţean de Umor se vor putea bucura de premii în bani astfel că premiul I la secţiunea epigramă este în valoare de 500 lei şi este acordat de Consiliul Local Turceni în timp ce la secţiunea revistă de umor va fi acordat un singur premiu în valoare de 500 lei pus la bătaie de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Cei care doresc să participe la un astfel de festival mai pot trimite încă la CJCPCT Gorj plicurile închise cu creaţiile lor, iar decernarea premiilor va avea loc pe 30 aprilie.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: