Un actor din Gorj se ia la trântă cu Credidam

Actorul Toma Cuzin, cunoscutul Firicel din „Las Fierbinți”, acuză Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți (CREDIDAM) de furt. Acesta a cerut să i se arate formula de calcul a acestor drepturi, dar nu a primit un răspuns. Firicel a făcut și o transmisie live pe Facebook, în imagini apărând și doi polițiști.

Actorul Toma Cuzin a transmis primul live pe Facebook din noul sediu al CREDIDAM. „De două ore încerc să vorbesc cu domnul Gheorghiu şi de câte ori încerc să aflu formula de calcul după care se împart banii artiștilor, domnul Ștefan Gheorghiu cheamă Poliția”, a spus Cuzin Toma.

Ștefan Gheorghiu, directorul CREDIDAM, nu a ieșit din biroul său și nu a vrut să-i răspundă lui Cuzin Toma la întrebări. „De șase luni aștept să-mi justifice niște bani pe care mi-i fură. Poate știe Poliția formula de calcul”, a continuat actorul. „Aveți obligația sa ne explicați. Nu vă e rușine! Doamna contabil susține că nu trebuie să ne explice nouă. Este incredibil așa ceva, oameni buni!”, spune Cuzin Toma în videoclipul publicat luni pe pagina de Facebook, adăugând că are deja trei procese cu asociația și ar putea să mai deschidă unul. „Arătați-mi borderourile să vedem cât mi-ați oprit din suma respectivă. Am trei procese cu ei”, le explica el celor doi polițiști care asistau la discuție.

Actorul susține că angajatul CREDIDAM trebuie să răspundă la întrebările artiştilor. „Dumneavoastră trebuie să știți legea, pentru că sunteți contabil CREDIDAM şi împărțiți banii. Cât costă secunda cu mine pe orice televiziune?”, a vrut să știe Cuzin Toma.

Colectarea banilor o face CREDIDAM, iar repartiția o face firma de repartiție, susține contabilul. „Justificați banii, dacă sunt pe «Las Fierbinți», pe filme, pe reclame... Aveți obligația sa ne explicați. Dumneavoastră opriți 30, 40% din încasările pe care le spuneți in numele meu. Explicați-mi suma!”, o roagă actorul Toma Cuzin pe contabilă, asigurând că se va întoarce la CREDIDAM şi în zilele următoare pentru a se lămuri cu privire la sumele pe care le încasează de la asociație.
CREDIDAM este o asociație non-profit, înființată în 1996, care colectează bani de la televiziuni, radiouri, operatori de cablu, hoteluri, restaurante etc. și îi distribuie către artiști. De-a lungul timpului au fost numeroase scandaluri legate de activitatea Credidam.

Vizualizări: 3,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: