Condamnare pentru profa din Tismana care lua bani de la elevi

Verdict al magistraților Tribunalului Gorj în dosarul în care o profesoară de discipline tehnice de la Liceul Tehnologic Tismana a fost acuzată că lua bani de la diverși elevi pentru a-i ajuta să obțină note mai mari. Faptele s-au produs cu doi ani în urmă și sunt în număr de nouă. Marcela Pencea a recunoscut faptele, iar asta i-a adus o pedeapsă mai blândă, condamnarea pe care a primit-o venind la câteva săptămâni după ce un angajat al Primăriei Tismana a fost și el condamnat cu suspendare de Curtea de Apel Craiova pentru luare de mită. Și pedeapsa din dosarul profei de la liceu este tot cu suspendare.

 „Admite cererea formulată de inculpata Percea Marcela, privind judecarea conform procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii. (…) Contopeşte pedepsele (...) urmând ca inculpata să execute pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare”, au decis judecătorii. Sentința nu este însă cu executare, instanța înlocuind cei 2 ani și 6 luni de pușcărie cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care Pencea trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare.

Prin sentința dată acum, inculpata este obligată și să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Târgu Jiu sau Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din municipiu. În plus, profa de discipline tehnologice va rămâne și fără ceva bani în buzunare, instanța dispunând confiscarea sumelor pe care le-a primit de la elevi. „Confiscă de la inculpata Percea Marcela suma de 1350 lei primită de la martorii denunțători. Obligă inculpata la 2500 lei cheltuieli judiciare statului, din care suma de 2000 lei reprezintă cheltuieli efectuate la urmărirea penală”, a mai decis instanța.

În rechizitoriul înaintat instanței de judecată, procurorii gorjeni arată că banii erau dați de elevi în schimbul promisiunilor de a le fi majorate notele, inclusiv la BAC, asta deși liceul din Tismana nu a strălucit vreodată prin note mari ale absolvenților săi.

Vizualizări: 794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: