Un apreciat medic gorjean face fundație cu un doctor din Germania

Medicul ortoped Bogdan Niculescu anunță înființarea unei fundații cu un medic ce activează într-una dintre cele mai prestigioase clinici de chirurgie spinală din Germania. Demersul celor doi doctori vine în ajutorul gorjenilor care au probleme la nivelul coloanei vertebrale ori au nevoie de diagnostic și tratament în domeniul ortopediei.

Momentan, medicul Niculescu anunță că această colaborare este posibilă doar la clinica privată. Acesta spera ca, în viitor, să fie posibilă și la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

"Am avut onoarea și bucuria de a avea oaspete pentru o săptămână pe Dr.Ioan Branea, Leitender Oberartz la SRH Klinikum Karlsbad-Langensteinbach, una din cele mai prestigioase clinici de chirurgie spinală din Germania. Am reușit să punem bazele unui parteneriat solid și pe termen lung prin înființarea unei fundații ORTHO-SPINE Center care vine în ajutorul pacienților care au nevoie de o altă opinie în domeniul ortopediei sau patologiei coloanei vertebrale, dar și al medicilor care doresc să se supraspecializeze în chirurgie spinală", a transmis medicul Bogdan Niculescu.

Pentru moment, acest lucru este posibil doar la nivel privat, mai transmite medicul gorjean: "Expertiza medicilor noștri ortopezi, neurochirurgi, kinetoterapeuți, cu înaltă pregătire în acest domeniu, va fi folosită pentru diagnosticul cel mai precis, tratamentul cel mai benefic, fie că este vorba de tratamentul chirurgical sau cel de recuperare. Momentan am avut colaborare la nivel privat, dar pe masură ce factorii de decizie din sistemul public vor găsi oportun acest parteneriat, va putea fi extins și la nivelul Spitalului Județean pentru a fi accesibil tuturor pacienților asigurați în sistemul public de sănătate. Disponibilitate există. Este nevoie de mentalitate diferită dacă dorim să jucăm în Liga Campionilor".

Vizualizări: 7,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: