Centru de recuperare medicală într-o fostă școală

Spitalul Orășenesc din Bumbești-Jiu va avea un centru de recuperare medicală! Solicitarea a venit din partea unității medicale ca urmare a numărului tot mai mare de pacienți care au nevoie de astfel de servicii. Centru de recuperare va fi înființat într-o fostă școală, cu bani din bugetul local.


În cadrul centrului de recuperare medicală va fi amenajată și o salină, a declarat primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru.
„De-a lungul timpului numărul de elevi a fost tot mai mic, iar în Școala Primară Curtișoara, școala veche, nu se mai desfășura activitate. Inițial Consiliul Județean a manifestat intenția de a folosi unele spații pentru a extinde Muzeul Arhitecturii Populare Curtișoara, însă până la urmă am decis să transformăm acea clădire veche într-un centru de recuperare. O să folosim bani din bugetul local și sunt sigur că adresabilitatea va fi una foarte mare, mai ales că ne aflăm aproape și de municipiul Târgu Jiu. Având în vedere și experiența pe care am trăit-o cu toții, mă refer la pandemia de Covid 19, intenționăm să amenajăm și o salină pe care oamenii să o poată folosi pentru tratarea afecțiunilor respiratorii.”, a afirmat primarul orașului Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru.
În cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. Gheorghe Constantinescu” Bumbești-Jiu mai funcționează un centru de recuperare medicală pentru afecțiunile neurologice, iar adresabilitatea din partea pacienților este una foarte mare.

Vizualizări: 4,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: