Doi morţi, abandonaţi de Poliţie în faţa Prefecturii

ȘOCANT! Două cadavre abandonate într-o Dacie Papuc, deschisă, parcată în faţa Prefecturii în centrul municipiului Târgu-Jiu, au băgat teroarea în oameni. Costin Băcanu, ajutorul şefului de post din comuna Padeş, trebuia să transporte corpurile neînsufleţite la Serviciul de Medicină Legală, numai că a trebuit să rezolve nişte probleme la Prefectură, aşa că a poposit aici aproximativ o oră. Omul legii şi-a creat acum mai multe probleme şi va trebui să dea explicaţii în faţa şefilor.

Doi bărbaţi din comuna Padeş, de 56 de ani fiecare, au fost găsiţi ieri dimineaţă decedaţi în locuinţele lor de către rudele acestora, care au anunţat imediat Poliţia din localitate.

Haralambie Morăga locuia singur de când s-a despărţit de nevastă şi a fost găsit ieri de către un verişor care trecuse pe la el să vadă ce mai face. Petre Vodnar este din Moldova şi s-a stabilit în Padeş în urmă cu câţiva ani, la femeia cu care trăia în concubinaj. Aceasta a fost cea care l-a găsit pe bărbat fără suflare ieri de dimineaţă.

Oamenii legii au stabilit că nu sunt suspiciuni cu privire la moartea celor doi bărbaţi, pentru că nu aveau urme de violenţă pe corp, iar Costin Băcanu, ajutorul şefului de post, a cerut sprijinul unui localnic pentru a transporta cadavrele la Serviciul de Medicină Legală din Târgu-Jiu.

„S-a dus până în Prefectură cu treburi“

Pe drum, omul legii şi-a amintit că are de rezolvat nişte probleme care nu suportă amânare la Prefectura Gorj, fără să-i pese că în autoturism sunt şi cele două cadavre care trebuiau să ajungă la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie. „Eu am venit că m-a rugat şeful de post să îl ajut să-i pună în maşină şi să-i aducă aici la Morga. Pe unul dintre ei îl cunosc, dar pe celălalt nu. Ştiu doar că i-au găsit morţi, mai mult nu. Eu îl aştept acum pe poliţist, ajutorul şefului de post care s-a dus până în Prefectură cu treburi. Nu ştiu să vă dau mai multe detalii, să-i întrebaţi pe poliţişti nu pe mine”, a precizat bărbatul care l-a însoţit la Târgu-Jiu pe poliţist și care rămăsese să păzească mașina.

Târgujienii care au trecut prin zonă şi au văzut cadavrele celor doi zăcând în autoturism au rămas uimiţi. „ Nu se poate aşa ceva, nu am mai văzut una ca asta. Doi morţi într-o maşină în faţa Prefecturii! Este strigător la cer, numai în România se poate întâmpla aşa ceva“. „Morţii se duc cu maşini speciale, acoperite, nu aşa ca la paradă, să-i vadă toată lumea. Nu este legal. Cum să laşi doi morţi înveliţi în pături să-i vadă toată lumea, trec şi copii pe aici. Este jenant, dar nu ne mai uimeşte nimic”, au declarat trecătorii.

„Fapta polițistului va fi analizată în comisia de disciplină“

Costin Băcanu şi-a amintit după aproximativ o oră că are de transportat două cadavre la Serviciul de Medicină Legală şi nu a vrut să dea nicio explicaţie la cele întâmplate. „Nu comentez nimic. Nu dau nici o explicaţie de cele întâmplate”, a spus bărbatul.

Gestul îl poate costa scump pe Costi Băcanu, care va trebui să dea explicaţii şefilor pentru ceea ce a făcut. El a fost cercetat de urgenţă după ce a dus cadavrele le Serviciu de Medicină Legală. „În urma sesizărilor dumneavoastră, agentul de poliţie va fi cercetat de urgenţă şi fapta lui va fi analizată în comisia de disciplină, unde se va stabili o sancţiune pentru acesta”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: