Un deputat britanic a fost înjunghiat

Un parlamentar membru în Partidul Conservator britanic al premierului Boris Johnson a fost înjunghiat vineri de mai multe ori în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi locali în circumscripţia sa.

Deputatul David Amess, care reprezintă în Camera Comunelor circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost înjunghiat de un bărbat care a pătruns în incinta unde se desfăşura acea reuniune, în oraşul Leigh-on-Sea.

Deputatul primeşte îngrijiri la faţa locului, iar poliţia a anunţat arestarea autorului atacului, precizând că nu sunt căutaţi şi alţi suspecţi.

Biroul deputatului a confirmat că acesta a fost înjunghiat, fără să ofere alte detalii şi nu este clar în ce stare se află.

Acest incident aminteşte de altele asemănătoare petrecute în Regatul Unit. În 2010 parlamentarul laburist Stephen Timms a supravieţuit după ce a fost înjunghiat în biroul din cricumscripţia sa, iar în 2016 deputata laburistă Jo Cox a murit în urma unui atac armat cu câteva zile înaintea referendumului pentru Brexit. 

Vizualizări: 1,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: