Un deputat din Gorj cere rezolvări pentru CE Oltenia de la CSAT

Decizia instanței în cazul Carierei Roșia poate fi considerat un precedent periculos pentru întreaga țară! O spune deputatul Mihai Weber care i-a cerut, miercuri, președintelui Klaus Iohannis să convoace o ședință a Consiliului Superior de Apărare a Țării și să găsească soluții pentru Complexul Energetic Oltenia.

Curtea de Apel București a anulat autorizația de mediu pentru Cariera Roșia, astfel că activitatea de aici nu va putea fi extinsă așa cum au în plan oficialii companiei energetice. Fără această carieră, compania ar putea întâmpina probleme grave mai ales în prag de iarnă.

„Acest subiect nu poate fi bagatelizat și nici politizat, el reprezentând, așa cum am mai spus de nenumărate ori, o temă care ține de siguranța națională a României. Prin urmare, îi solicit președintelui României convocarea unei ședințe a CSAT, în care să fie găsite soluții care să ducă la scoaterea Complexului Energetic Oltenia din acest impas, în contextul importanței pe care o are acest obiectiv economic pentru securitatea energetică a țării, precum și implicarea fermă a Guvernului României pentru deblocarea situației”, a fost mesajul deputatului Mihai Weber.

Vizualizări: 2,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: