PSD mai promite 100 de lei pe final de guvernare

Guvernul demis va pune de miercuri în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care salariul minim pe economie să fie majorat cu 100 de lei, a anunţat, marţi, ministrul demis al Muncii, Marius Budăi.

Ministrul demis al Muncii a spus că decizia a fost luată luni seară, într-o discuție cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, iar miercuri dimineaţă va fi pusă în transparenţă publică o Hotărâre de Guvern prin salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei, "aşa cum scrie în programul de guvernare".

Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune însă că decizia privind stabilirea salariului minim o poate lua doar un guvern legitim, votat de Parlament, nu unul care a fost demis de Legislativ prin moţiune de cenzură.

În prezent salariul minim brut este de 2.080 de lei. De asemenea, persoanele cu studii superioare care au cel puțin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar. Potrivit programului de guvernare al PSD, ”salariul minim net va crește anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro”.

 

Vizualizări: 1,828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: