Un drum național aproape impracticabil nu poate fi modernizat

Un drum național de interes pentru județul Gorj este aproape impracticabil, iar șansele ca acesta să fie modernizat sunt minime. Drumul național 66A, căci despre el este vorba, care leagă județul Gorj de Hunedoara prin Cerna Sat, nu poate fi reabilitat pentru că trece prin Parcul Național Domogled.

Autoritățile locale din comuna Padeș sunt direct interesate de modernizarea acestui drum care străbate satul Cerna, vizitat de foarte mulți turiști. Dacă acest tronson de drum ar fi modernizat, numărul celor care ajung în zonă ar crește considerabil.

Primarul din comuna Padeș susține că a purtat nenumărate discuții pentru modernizarea drumului, însă a primit numai refuzuri. ”Drumul nu este unul bun. Este neasfaltat, plin de gropi și nu se poate circula pe el decât cu mașini de teren. Eu am purtat discuții pentru modernizarea DN 66A cu cei de la Regia Națională a Pădurilor, dar și cu cei de la Parcul Național Domogled, care se opun categoric demersurilor pentru asfaltarea drumului. Ei nu sunt de acord și susțin că ar fi un impact destul de mare asupra mediului, pentru că drumul trece prin parcul național. Nu înțeleg de ce au această idee, pentru că drumul există, nu se face acum”, a precizat primarul din Padeș, Serafim Antonie.

Primarul din Padeș susține că, odată cu asfaltarea acestui drum, s-ar dezvolta foarte mult turismul în zonă. ”Pe partea cu județul Hunedoara este asfaltat. Ar mai fi numai 3-4 kilometri de reabilitat până la limita cu județul Gorj, dar sincer nu cred că se vor face vreodată, la cum stau lucrurile, din ce am discutat eu. Drumul acesta trece prin Cerna Sat. În județul Gorj ar trebui să se asfalteze aproximativ 60 de kilometri din intersecția cu DN 67 spre Cerna Sat și până la Câmpul lui Neag”.

Vizualizări: 2,564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: