Un fost pandur, convocat la naţionala Sudanului

Un fost jucător de la Pandurii, care a jucat la naţionala de juniori a României, a fost convocat recent la naţionala din Sudan. Yasin Hamed a evoluat la Pandurii în sezonul 2016 – 2017, de la Târgu Jiu fiind transferat de CFR Cluj.

Fostul pandur Yasin Hamed a jucat pentru juniorii României, fiind convocat chiar când juca la Pandurii Târgu Jiu, la vârsta de 17 ani.  Jucătorul are cetăţenie română, fiind născut şi crescut în România din mamă româncă şi tată sudanez. Acum jucătorul a ales altă naţională, cea din Sudan, şi va merge la Cupa Africii. Astfel, unul dintre tinerii interesanţi care au evoluat în Liga 1 va merge la Cupa Africii pe Naţiuni, după ce în perioada junioratului a evoluat pentru naţionalele U17 şi U18 ale României.

Mijlocaşul de 22 de ani născut în România a ales să joace pentru ţara de origine a tatălui său, Sudan. Yasin s-a născut pe 12 septembrie 1999, la Salonta (judeţul Bihor) şi a început fotbalul la Liberty Salonta după care s-a transferat apoi la LPS Bihorul. A debutat la seniori la doar 16 ani, pentru ASA Târgu Mureş, care atunci juca în Liga 1, însă a jucat acolo doar trei meciuri, ulterior evoluând pentru Pandurii Târgu Jiu în sezonul 2016 – 2017.

Evoluţiile bune de la Pandurii i-au adus o convocare la naţionala Under 17 ani iar din iulie 2017 transferul la CFR Cluj. N-a stat prea mult la CFR Cluj şi în ianuarie 2018 s-a transferat la Sepsi, care l-a împrumutat la Csikszereda şi apoi l-a lăsat să se transfere în Ungaria, la Nyíregyháza, unde joacă şi acum.

În octombrie 2019, Yasin Hamed a acceptat convocarea la naţionala Sudanului, ţara natală a tatălui său, după ce fusese monitorizat timp de aproximativ doi ani. Între timp, jucătorul a reuşit să se califice cu Sudanul la Cupa Africii pe Naţiuni, competiţie care se va desfăşura până pe 6 februarie 2022, în Camerun.

Vizualizări: 597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: