Un fost preşedinte recunoaşte datoriile către Pandurii

Pandurii Târgu Jiu va executa silit membrii asociaţi care au pierdut procesul cu clubul la Curtea de Apel Craiova. Decizia curţii este executorie iar conducerea clubului demarează în aceste zile procedura de executare silită, după ce administratorul special Marin Golea le-a propus din nou membrilor asociați plata în rate a datoriilor către club. Fost preşedinte al clubului gorjean, pentru o scurtă perioadă, Mihai Prunariu consideră deciza instanţei corectă şi spune că trebuie pusă în aplicare.

Administratorul special al clubului Pandurii Târgu Jiu a început deja demersurile pentru executarea silită a membrilor asociaţi care au pierdut procesul prin care clubul revendica plata cotizaţiilor restante din perioada  2014 – 2017. Deşi nu au putut dovedi nici la Curtea de Apel Craiova că nu au aceste datorii, aşa cum au susţinut mereu public, asociaţii nu vor să accepte nici propunerea lui Marin Golea de a plăti eşalonat datoriile, clubul neavând altă soluţie decât să înceapă procedura de executare silită.

Cei de la Pandurii au mai propus asociaţilor o eşalonare a datoriilor şi în urmă cu un an când clubul de fotbal câştigase procesul de la Tribunalul Gorj dar şi atunci propunerea a fost respinsă. O parte dintre asociaţi susţin că nu au prevăzuţi în buget  banii cu care să achite restanțele către Pandurii, iar alţii susţin că vor face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deşi nici la Tribunalul Gorj şi nici la Curtea de Apel Craiova nu au demonstrat că nu ar avea de plătit sumele respective. „La procesul de la Curtea de Apel ei nu au venit cu documente în plus şi nu au cu ce să mai justifice mai departe că ar avea dreptate. Pandurii a demonstrat că sumele sunt mult mai mari decât cele iniţiale. Executorul judecătoresc îi va executa silit dacă nu plătesc şi, în acest caz, vor trebui să achite şi onorariul executorului”, a explicat preşedintele Adunării Creditorilor, Marin Condescu, adunare care ia deciziile importante la Pandurii după intrarea în insolvenţă. Indiferent ce cale vor alege asocialii clubului, instanţa de la Craiova a stabilit că decizia este executorie, iar executarea silită rămâne pentru Pandurii ultima formă posibilă de recuperare a banilor.

Un fost preşedinte al clubului Pandurii Târgu Jiu, Mihai Prunariu, aflat la conducerea pandurilor în perioada la care se referă instanţa, consideră decizia Curţii de Apel Craiova ca fiind una normală şi recunoaşte că membri asociaţi trebuie să plătească. "Cred că este o decizie normală având în vedere angajamentele pe care membrii asociaţi le-au avut în decursul timpului cu clubul prin contractele de finanţare  şi prin angajamentele de asigurare a bugetului clubului. Nu am văzut decizia scrisă, dar când te angajezi că dai nişte bani la club, se vede că mai devreme sau mai târziu va trebui să îi dai. Asociaţii trebuie să pună în aplicare hotărârea judecătorească. E un colac de salvare acum pentru clubul Pandurii faptul că au câştigat în instanţă, şi, dacă e şi executorie decizia se poate pune în aplicare", a spus Prunariu la Radio Infinit.

Instanţa de judecată i-a obligat pe membrii asociaţi de la Pandurii să achite sumele de bani datorate către club, sume care au dus la intrarea clubului din Târgu Jiu în insolvenţă, tocmai pentru că sumele respective au fost prevăzute în buget dar nu s-au mai achitat.

Vizualizări: 1,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: