Piţurcă îşi va menaja titularii în Cupa României

CS Universitatea Craiova va juca în şaisprezecimile Cupei României pe propriul teren, pentru că echipa din Reşiţa nu are instalaţie de nocturnă, meciul fiind televizat. Partida dintre Universitatea Craiova şi CSM Reşiţa este programat miercuri seară, cu începere de la ora 18:45, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Programată, în urma stabilirii jocurilor din şaisprezecimile cupei, să se joace la Reşiţa, partida CSM Reșița – „U“ Craiova, din 16-imile Cupei României, se va juca în Bănie. Gruparea bănățeană ar fi putut alege ca partida cu Știința să se joace pe „Municipalul“ din Severin, dar rețeta financiară nu ar fi fost una de succes. Astfel, conducătorii clubului CSM Reșița au anunțat pe pagina oficială de facebook că au acceptat varianta de a juca pe stadionul „Ion Oblemenco“ în calitate de gazdă.

Reţeta financiară a fost cea care a dus la această decizie, în urma acestui meci echipa din Reşiţa va încasa jumătate din suma biletelor vândute dar nu mai puţin de 25000 de euro.

Victor Pițurcă nu va miza la acest meci pe lotul de bază, şi spune că în va oferi șansa de a evolua și unor jucători folosiți mai puțin. Deși precizează că pentru club Cupa României este un obiectiv, Piți recunoaște că prioritar pentru el este campionatul.  „Meciul cu Reșița este unul pe care în mod normal trebuie să-l câștigăm și sper să se întâmple așa. Nu va fi simplu, fiindcă am văzut echipa din Reșița, au jucători de calitate, au obținut câteva rezultate importante și meciurile din Cupă aduc surprize mari. I-am văzut în două jocuri, numai câte 30 de minute, vom vedea și meciul cu Timișoara, am văzuți câțiva jucători interesanți, au echipă destul de bună și jucători care vor să demonstreze că au calități și să fie transferați la alte echipe, poate chiar la Craiova. Sper să fim la maximum de concentrare și să câștigăm jocul. Voi încerca să bag și jucători care au jucat mai puțin și să-i odihnesc pe cei care au dus greul, ca să fie la parametri optimi pentru meciul cu Viitorul. Cupa este un obiectiv pentru Universitatea Craiova, dar pentru mine campionatul este prioritar, este cel mai important. Nu neglijăm Cupa, vrem să câștigăm fiecare meci, așa cum se spune, Cupa este mai ușor de câștigat”, a spus antrenorul oltean.

Pițurcă își dorește ca Universitatea să poată juca 90 de minute așa cum a făcut-o în prima repriză la Mediaș și spune că acest lucru se va întâmpla cât de curând, dar cu siguranță după următoarea pauză competițională provocată de meciurile echipelor naționale.

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: