Pandurii ar putea inaugura stadionul la meciul cu Petrolul Ploieşti

Pandurii Târgu Jiu ar putea juca primul meci oficial pe noul stadion din Târgu Jiu, partida următoare programată pe teren propriu fiind cea cu Petrolul Ploieşti. Evenimentul ar putea fi o reparaţie morală pentru anii de suferinţă prin care a trecut echipa din Târgu Jiu din 2016 până în 2019.

Compania Natională de Investitii şi-a trimis reprezentanţii  la Târgu Jiu pentru a inspecta Stadionul Municipal în vederea preluării acestuia de  la firmele care l-au construit şi predării acestuia apoi către Primăria Târgu Jiu. Dacă nu vor apărea probleme în ceea ce priveşte executarea lucrărilor, care arată un stadion construit după toate normele europene în vigoare, în luna octombrie stadionul ar putea fi inaugurat oficial.

Primăria Târgu Jiu a luat în calcul şi inaugurarea oficială a stadionului şi a prevăzut un buget pentru acest eveniment. „Este normal să facem şi o inaugurare, am şi prevăzut anumite sume de bani la Direcţia de Evenimente pentru inaugurarea stadionului. Sunt câteva lucruri pe care putem să le luăm în discuţie. Ştiu că este şi un meci oficial pe data de 5 octombrie, când Pandurii va juca cu Petrolul Ploieşti, un meci de tradiţie pentru fotbalul românesc  pe care îl am în vedere în acest sens”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Acesta are în vedere şi alte posibile evenimente pentru inaugurarea stadionului: „Zilele acestea, după ce voi purta discuţiile cu cei de la CNI, o să încerc să abordez şi Federaţia Română de Fotbal, să văd exact dacă ar putea, în perioada următoare, octombrie – noiembrie, să ne ofere un meci al uneia dintre echipele naţionale, Under 21 sau altă echipă naţională, care să poată să vină şi să joace la inaugurarea stadionului. Încercăm mai multe variante, orcium o inaugurare se va face, dar va fi în funcţie de momentul în care vom prelua arena şi după omologarea terenului. Nu putem face inaugurarea fără să omologăm stadionul, pentru că indiferent că vorbim de un meci naţional sau internaţional, trebuie să avem stadionul omologat”.

După cum se prezintă acum terenul de joc, care a fost permanent îngrijit şi tratat corespunzător, e clar că stadionul va fi omologat imediat după ce va fi preluat. Pentru că nici o echipă naţională nu mai poate juca până la începutul anului viitor pe Municipalul din Târgu Jiu, cel mai probabil Pandurii Târgu Jiu va inaugura stadionul.

Vizualizări: 1,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: