Cros de trei kilometri la Târgu Jiu în week-end

Municipiul Târgu Jiu va fi gazda unul concurs atletic de mare amploare în week-end, atunci când  se  va sărbătorii Ziua Mondială a Inimii, în data de 29 septembrie 2019. La startul competiţiei sunt aşteptaţi şi sportivi profesionişti, dar mai ales amatori, care vor să alerge pentru sănătate şi pentru a marca această zi specială.

„Promenada Inimilor” este denumirea acestei competiţii care este iniţiată de Clubul Rotary Târgu Jiu şi care a presupus amenajarea unui traseu accesibil şi pentru sportivii amatori. Competiţia de la Târgu Jiu îşi propune să încurajeze populaţia din Târgu Jiu să facă mişcare cu principalul scop de prevenire  a bolilor cardiovasculare, întrecerea fiind inclusă în manifestările organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, care are loc în data de 29 septembrie 2019. Traseul  pe care vor alerga sportivii are o lungime de aproximativ trei kilometri iar startul va fi dat de la Poarta Sărutului, sosirea urmând să fie la Stadionul din Târgu Jiu.

Implicat în organizare va fi şi antrenorul emerit al clubului Pandurii, Ion Bură, care a precizat că întrecerea este deschisă şi sportivilor profesionişti dar şi amatorilor şi că îşi propune să promoveze şi patrimoniul cultural al judeţului Gorj, pentru că la întreceri vor lua parte şi sportivi din alte judeţe. „La acest concurs vor participa şi sportivi de performanţă din judeţele alăturate. Vor veni să vadă şi oraşul Târgu Jiu, şi operele lui Brâncuşi, şi Stadionul Municipal. Premierea va fi făcută în stadion, unde sportivii vor participa, de la anul, la multe competiţii de atletism în Târgu Jiu. Traseul nu este aşa de lung, este accesibil şi pentru cei ce aleargă pentru prima dată”, a declarat antrenorul Ion Bură.

Organizatorii acestei întreceri aşteaptă aproximativ 400 de concurenţi la competiţie dar este posibil ca sportivii amatori care se vor înscrie să fie mai numeroşi, mai ales că  vor avea ocazia să vadă în premieră stadionul din interior.

Cursa va începe la ora 10:00, prin organizarea unui concurs de cros la care sunt aşteptsaţi să ia parte cât mai mulţi gorjeni pentru că întrecerea este dotată şi cu premii substanţiale. Locul 1 va fi premiat cu 800 de lei, locul 2 cu 500 de lei, locul 3 cu 400 de lei, locurile 4 şi 5 cu 300 de lei, locurile 6 şi 7 cu 200 de lei, iar locurile 8, 9 şi 10 cu câte 100 de lei. Premiile vor fi acordate în vouchere, la două categorii, masculin şi feminin şi toți participanții vor primi tricouri speciale de competiţie.

Aceasta este a şasea ediţie a competiţiei de cross organizate la Târgu Jiu, acest program fiind lansat în 2013 în România.

Vizualizări: 678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: