Un francez a câștigat Balonul de aur 2022

Francezul Karim Benzema a câștigat „Balonul de Aur” 2022, în gala care a avut loc luni seara, la Paris. Sadio Mane a ocupat locul al doilea, iar podiumul a fost completat de belgianul Kevin de Bruyne.

Jurnaliștii France Football au acordat cel mai prestigios premiu individual din fotbalul mondial, însă în acest an modul de acordare s-a schimbat. Pentru prima dată în istoria de peste 60 de ani de când există trofeul, francezii au deci să se ia în considerare sezonul competițional și nu anul calendaristic, așa cum era până acum.

După o pauză de 24 de ani, „Balonul de Aur” este din nou cucerit de un jucător francez. Trofeul i-a fost înmânat lui Benzema chiar de idolul său Zidane.  „Bună seara, tuturor! Sunt mândru că am obținut acest trofeu. Am muncit enorm. Am avut mereu în minte motivația de a reuși. Zidane a fost mereu un model pentru mine, la fel și Ronaldo Nazario. Știam că nu există lucruri imposibile și poți să ajungi la ceea ce îți dorești. Mă bucur că munca mea a fost răsplătită. Am trecut și prin momente dificile. Sunt lyonez și nu pot să uit asta. Îi mulțumesc și actualului meu președinte, Florentino Perez”, a spus Benzema, imediat după ce a primit trofeul.

Un număr de 5 trofee a câștigat în stagiunea trecută atacantul francez: Liga Campionilor, Campionatul și Supercupa Spaniei, Supercupa Europei și Liga Națiunilor cu Franța. A marcat 44 de goluri și a dat 15 pase decisive în sezonul recent încheiat fiind supranumit „Karim The Dream”.

Până acum, Karim Benzema a fost nominalizat de 11 ori, iar cea mai bună clasare a fost în anul 2021, locul 4.

Thibaut Courtois a câștigat trofeul „Yachine”, fiind considerat cel mai bun portar.

Mohamed Salah, vârful care a adus victoria lui Liverpool cu Manchester City, a prins locul 5 în lupta pentru „Balonul de Aur”. Gavi a fost desemnat cel mai bun jucător U21.

Trofeul „Gerd Muller”, acordat celui mai bun atacant, a fost adjudecat de Robert Lewandowski, vârful celor de la Barcelona.

Alexia Putellas este cea mai bună jucătoare din fotbalul feminin. Aceasta a luat trofeul și anul trecut.

Galerie foto


Vizualizări: 325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: