De ce pleacă Rapid de pe stadionul din Giulești

Rapid va pleca de pe stadionul din Giulești  a anunțat conducerea clubului bucureștean. Şefii alb-vişiniilor au luat decizia să înlocuiască gazonul de pe arena inaugurată chiar în acest an.

Suprafaţa de joc s-a deteriorat în doar şase luni de când a fost pentru prima oară utilizată şi necesită o schimbare imediată. Iar plecarea fotbaliştilor lui Mutu de pe arena din Grant va fi făcută încă înaintea finalului de an. Firma care se ocupă de mentenanţa stadionului va efectua această operaţiune pe arena de 14.000 de locuri. Doar 4 meciuri vor mai avea loc pe bijuteria din Giuleşti până la începerea lucrărilor de schimbare ale gazonului. Farul, CFR Cluj şi Universitatea Craiova vor mai evolua pe actualul teren cu probleme al rapidiştilor. Constănţenii o vor face chiar de două ori în contextul în care îi vor întâlni pe giuleşteni şi în grupele Cupei României.

Astfel, primul meci pe care Rapid va trebui să îl dispute pe o altă arenă va fi confruntarea cu Petrolul din etapa a 20-a a Superligii. Jocul ar urma să aibă loc în jurul datei de 10 decembrie. Şi va fi ultimul pe care trupa lui Mutu îl are programat pe teren propriu în acest an. Rapidiştii au făcut cerere ca respectivul joc să aibă loc pe Arena Naţională, stadion care a fost casă a alb-vişiniilor şi în prima parte a sezonului trecut, atunci când construcţia din Giuleşti încă nu fusese finalizată.

Doar că o precizare clară din partea Primăriei Bucureştiului nu a venit încă. Conform celor de la Digi Sport şansele sunt totuşi unele mici pentru un răspuns pozitiv. Având în vedere că arena urmează să fie folosită pentru mai multe evenimente în perioada respectivă.

În perioada 20 noiembrie – 26 decembrie în zonă va avea loc un târg de Crăciun, mai multe concerte şi va fi amplasat un fan zone unde vor putea fi urmărite meciurile de la Cupa Mondială din Qatar.

Vizualizări: 1,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: