Un gorjean s-a sinucis ca să scape de puşcărie

Un tânăr din Tămăşeşti a decis să-şi pună capăt zilelor pentru că se temea să nu ajungă la puşcărie. Florin Văduva a fost găsit spânzurat în podul casei chiar de tatăl lui. Vecinii au rămas şocaţi de gestul  tânărului şi susţin că nu avea nicio problemă. Decât o condamnare la închisoare după ce s-a urcat băut la volan.

Gestul lui Adrian Năstase pare să fie copiat şi de alte persoane care au probleme cu lege şi se tem să ajungă după gratii. Gorjeanul Florin Văduva avea 27 de ani şi lucra în minerit. Nu era căsătorit dar avea o iubită cu care se înţelegea bine. Tânărul părea să nu aibă nicio problemă şi nu a dat nicio secundă de bănuit ce avea de gând să facă. Duminică a fost pentru ultima dată cu cei apropiaţi în jurul lui şi nu a spus nimănui că noaptea urma să-şi ia viaţa. Ieri dimineaţă trebuia să plece la serviciu, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru că tatăl lui l-a găsit spânzurat în podul casei din Tămăşeşti. Atât rudele cât şi cunoscuţii sunt în stare de şoc. „Era un băiat cuminte. Pe noi ne-a ajutat foarte mult. Nu ne jignea, nu făcea absolut nimic rău. Nu ştim ce s-a întâmplat cu el. Lucra în minerit că l-a băgat tatăl lui când a ieşit la pensie. Avea o prietenă cu care se înţelegea foarte bine. Duminică au fost toţi acasă la Tămăşeşti, că aveau apartament şi în Târgu-Jiu. Am impresia că el a plecat să-şi ducă prietena acasă şi s-a întors. Pe la şase de dimineaţă auzirăm agitaţie şi tatăl lui a bătut la un vecin în poartă să sune el la 112 să anunţe că fiul lui s-a spânzurat azi-noapte în pod. Asta e tot ce ştim. Nu aveau probleme şi nu ne aşteptam la aşa ceva din partea lui”, a spus o vecină.  

Se temea să ajungă la puşcărie

Tatăl băiatului crede că acesta şi-a luat viaţa din cauza condamnării pentru că nu ar fi suportat detenţia. „Trebuia să meargă să cumpere nişte materiale de construcţii. Am văzut că nu apare în curte şi m-am apucat să-l caută. Am văzut scaunul pus şi capacul de la pod dat la o parte. Am luat scara, m-am  urcat şi l-am văzut spânzurat. Cred că a făcut asta pentru că i-au dat o condamnare cu închisoarea de un an şi câteva luni că a condus maşina pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. S-a speriat atunci şi spune că el nu poate suporta detenţia. Urma să se căsătorească. Nu au stabilit data dar stătea cu o fată. Nu a lăsat niciun bilet“, povesteşte tatăl tânărului.

Declaraţia acestuia este susţinută şi de vecini. „Era un băiat bun, dar am înţeles că a făcut o prostie s-a judecat şi cică ar fi fost condamnat să facă un an şi câteva luni, aproape doi ani de închisoare. Mama lui a povestit că a fost condamnat şi aştepta din zi în zi să vină poliţiştii după el să-l ducă la închisoare. Cică era supărat din cauza asta că avea şi el o prietenă, un serviciu bun că-l băgase tatăl lui la mină. Cred că din cauza asta s-a spânzurat, că îi era frică, sau nu vroia să se ducă la puşcărie. Zisese mama lui că în jurul datei de 1 iulie trebuia să vină poliţia după el”, povesteşte o vecină.

PUŞCĂRIE

Potrivit portalului Justiţiei, acesta a fost condamnat la 8 luni de închisoare, apoi la încă 10 luni. Pedepsele au fost contopite păstrându-se cea mai mare, aceea de 10 luni. Mai mult, acesta avea o altă pedeapsă, din 2008, de un an de închisoare cu suspendare, ce a fost revocată. Ca urmare a celei de-a doua sentinţă, cea de zece luni, cumulat, Florin avea de ispăşit un an şi 10 luni. Sentinţa pronunţată pe 20 iunie putea fi atacată.

IPOTEZĂ

Prietenii din sat cred că numai dacă ar fi fost băut ar fi putut să facă aşa ceva. ”Eu cred că a băut că altfel nu ar fi avut curajul să facă aşa ceva. Am înţeles că seara ar fi fost la bar şi s-ar fi certat cu cineva pe acolo. Sigur a fost băut că el nu făcea asta dacă era lucid. Stătea şi el un an şi ceva sau câteva luni şi dacă avea o purtate bună poate îl eliberau condiţionat“, spune un prieten.

ANCHETĂ

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care tânărul a decis să-şi ia viaţa.Tânărul care a decis să-şi pună capăt zilelor pentru a scăpa definitiv de condamnare nu a lăsat niciu bilet prin care să-şi explice gestul.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: