Primarul Pavel, eliberat după o noapte în închisoare

Zi extrem de dificilă pentru primarul din Peștișani, Florin Pavel, care a fost reținut miercuri la prânz, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecințe deosebit de grave, neglijență în serviciu și luare de mită. Ieri, la primele ore ale dimineții, primarul reales din Peștișani a fost scos din arest și adus de politiști la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru noi audieri, iar în jurul prânzului, Pavel a fost prezentat magistraților cu solicitarea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare preventivă. Cererea Parchetului a fost însă respinsă.

Deşi procurorii au solicitat arestarea preventivă, primarul a fost optimist pe tot parcursul zilei. A spus că nu este vinovat și speră că va fi eliberat. Chiar i-a liniștit pe localnicii din Peștișani cărora le-a dat asigurări că se va întoarce. ”Să stea liniștiți. Mă voi întoarce!”, a spus primarul liberal. Pavel a refuzat să comenteze acuzațiile care i se aduc, a recunoscut că reținerea sa are legătură cu cei doi oameni de afaceri Doru Șerban, zis Habitu și Dan Floarea, patronul SC Tech Safety SA, firmă care a efectuat lucrări la campusul școlar din localitate. Pavel a declarat că speră să fie eliberat și va răspunde întrebărilor magistraților.

De la închisoare la cafea

La ora 13, 40 ordonanța de reținere, emisă de procurori pentru 24 de ore  a expirat, iar primarul Flori Pavel a scăpat de cătușe și de escortă. El a putut să discute cu avocatele sale Jana Cosmulescu și Laura Dragotescu, dar și cu soția sa. La expirarea ordonanței, polițiștii s-au retras, iar primarul a ieșit din sala de consiliu pentru a merge la o cafea cu apărătorii săi. Pavel a fost destul de emoționat în așteptarea pronunțării judecătorilor și chiar a întrebat retoric pe unul dintre ziariști: ”Tu n-ai avea emoții- Așteptăm răspunsul. Nu pot să vă spun multe acum, doar că mă simt nevinovat. Indiferent de soluție, am încredere că justiția își va face datoria în mod corect. Se vorbește despre multe acolo (n.r. în dosar), însă eu v-am mai spus, mă consider nevinovat pentru toate capetele de acuzare. Mai multe nu vă pot spune, dosarul este în cercetare”, a spus Pavel, la ieșirea din sala de Consiliu.

După câteva ore, judecătorul Teofil Boncu s-a pronunțat cu privire la solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, respingând cererea acestora de arestare preventivă. Procurorii Parchetului Județean pot face recurs la Curtea de Apel Craiova, unde vor cere din nou arestarea preventivă a lui Pavel. La ieșirea din sediul Tribunalului Gorj, primarul Florin Pavel a spus din nou că este nevinovat și că are încredere că justiția își va face datoria, iar el va face tot ceea ce îi stă în puțință să-și demonstreze nevinovăția.

Soția crede că e ceva dubios la mijloc

La sediul Tribunalului Gorj și-a așteptat soțul și Lidia Pavel, extrem de emoționată și convinsă că soțul său este nevinovat. Femeia nu a mai reușit să discute cu soțul său, de miercuri dimineață, când Florin Pavel a fost invitat la audieri, la sediul Parchetului Județean. Lidia Pavel nu a reușit decât fugitiv să-și vadă soțul la Tribunal și să-i spună că este alături de el. ”Nu știm capetele de acuzare, dar oricum e ceva dubios. E probabil, legat de alegeri. Nu l-am mai văzut de miercuri dimineață când a plecat la Parchet, la audieri. Nu-și făcea nicio problemă. Nu am mai putut să-l văd, pentru că nu m-au lăsat. Nici aici nu m-au lăsat (n. Red- la Tribunalul Gorj). M-au scos din spate (ușa din spate pe care sunt aduși la tribunal inculpații judecați în stare de reținere sau de arest preventiv), iar aici nu am putu decât să-i fac cu mâna și să-i spun că îl iubesc. Noi suntem oameni normali. Nu suntem așa de avuți cum scrie presa. Locuim în casa părinților, veche de o sută de ani și ne chinuim de șapte ani să ne facem o casă. Este nevinovat!”, a declarat vizibil marcată de situația în care se află soțul său, Lidia Pavel.

Pavel-Floarea-Habitu

Dosarul penal instrumentat de procurorul Emil Moţa vizează relațiile de afaceri avute cu patronul societății Tech Safety, Dan Floarea, care a efectuat  lucrările de realizare a unui campus școlar în Peștișani.  Ancheta a început în urma unei plângeri depuse de către omul de afaceri Doru Șerban, zis Habitu, arestat preventiv pentru evaziune fiscală, șantaj, lipsire de liberate și spălare de bani, în primăvara acestui an, acesta fiind denunțat de fostul său partener de afaceri, Dan Floarea. Pavel a acceptat la plată lucrări care nu au fost realizate în realitate de firma lui Floarea și, mai mult decât atât, este acuzat că a semnat un contract de cesiune de creanțe de la Tech Safety, în favoarea firmei lui Habitu. Societatea lui Floarea mai avea de recuperat de la Primăria Peștișani 25 miliarde de lei.

LEŞIN

O femeie din Peștișani a leșinat după ce l-a văzut pe primarul Florin Pavel cu cătușe la mâini. Soția primarului arestat, Lidia Pavel, medic de profesie, i-a acordat femeii primul ajutor nefiind nevoie de ambulanță. De altfel, pe holul Tribunalului Gorj, dar și la Parchetul Județean au venit ieri, mai multe persoane din Peștișani, rude ale edilului șef, precum și localnici.

Vizualizări: 260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: