Şi-a aruncat bebeluşul în stup

Multe cazuri au fost de-a lungul anilor cu femei care au născut şi şi-au aruncat copii la tomberoanele de gunoi, dar întâmplarea de la Văgiuleşti depăşeşte orice imaginaţie. O femeie de 41 de ani şi-a abandonat fătul într-un stup de albine, scos din folosinţă, e drept, dar aflat în mijlocul unei stupine. Toată povestea a ieşit la iveală la o săptămână după producerea nenorocirii.

Virginia Pampu este o femeie care a crescut deja doi copii, un băiat de 17 ani şi o fată cu doi ani mai mică şi, cel mai probabil, nu şi-a mai dorit la vârsta ei un bebeluş. Nu a spus nimănui că este gravidă, fizicul său mai corpolent ajutând-o să-şi ascundă sarcina cât mai bine. Chiar a reuşit să nască în urmă cu o săptămână şi nimeni din ai casei să îşi dea seama că ea ar avea vreo problemă. Necazurile mamei din satul Covrigi au început sâmbătă, când, pe o vreme toridă, femeia a fost la sapă şi a început să aibă sângerări tot mai abundente. A încercat să ofere tot felul de explicaţii şi, în cele din urmă, cei din familie au chemat Ambulanţa, duminică seara ea devenind pacientă a secţiei ginecologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Surprize, surprize…

Cei din familia femeii spun că niciunul dintre ei nu şi-a dat seama, nici măcar soţul, că aceasta ar fi însărcinată sau că, mai mult, născuse vreun făt. „Nouă nu ne-a spus nimic, că dacă ştiam o ajutam să-l crească. Sunt altele care fac 7-8 copii, nu-i o ruşine să-i creşti. Ea avea deja doi, era loc şi de al treilea. Până a plecat la spital şi a venit Poliţia acasă nu am ştiut nimic”, spune soacra femeii, o vecină de-a acesteia spunând că nici ieri nu credea că aşa ceva s-a putut întâmpla. „Era o femeie de treabă, muncitoare, ne înţelegeam bine, chiar am vorbit cu cea zilele trecute şi dacă nu ar fi Poliţia la ea acasă eu nu aş crede aşa ceva. Nu mi se pare posibil şi nu cred că ea a fost gravidă”, ne-a mărturisit Nicoleta Tupan.

Poliţiştii au descoperit fătul femeii într-un stup abandonat, dar aflat în mijlocul unei stupine cu vreo 20 şi ceva de stupi plini cu albine. Cadavrul micuţului, pentru că este vorba de un băiat de 3 kg şi 51 cm lungime, a fost dus la Serviciul de Medicină Legală, legiştii constatând că acesta a fost născut la termen, adică la nouă luni. Pentru că a fost ţinut în soare atâtea zile, legiştii au prelevat probe de laborator pentru a stabili dacă fătul a venit pe lume nu doar la termen, ci şi viu. În cazul ultimei variante femeia va risca puşcăria, ea fiind oricum cercetată pentru pruncucidere, faptă ce-i poate aduce până la 7 ani de detenţie.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: