Noi acuzaţii în cazul pacientei moarte a lui Diţescu

Răspuns incredibil venit din partea conducerii unei unităţi spitaliceşti din Gorj. Soţul Marinelei Căldăraru, femeia moartă pe masa de operaţie a medicului Damian Diţescu, a depus ieri o cerere la spitalul din Novaci şi cere să i se pună la dispoziţie scrisoarea medicală şi rezultatul analizelor femeii, din perioada în care a fost internată în spital. Cristian Căldăraru spune că directorul unităţii Eufimia Dumitrescu a fost de acord în primă fază, dar apoi a refuzat, pe motiv că numai pacientul cere acele documente. În acest caz, pacientul este o persoană decedată. Căldăraru spune că refuzul a venit în urma unei conversaţii cu medicul Diţescu.

Explicația directoarei l-a lăsat fără cuvinte. “Nu se poate așa ceva. Sunt date care se furnizează aparținătorilor, asta e clar. L-am întrebat și pe domnul doctor Dițescu de ce mi-a omorât soția și mi-a răspuns că nu a fost vina lui. Nu mă opresc aici și voi merge mai departe pentru că vreau să mi se facă dreptate”, spune Cristian Căldăraru. Acesta crede că de vină pentru reticenţa directoarei este Diţescu. “Am mers la doamna director și i-am înaintat cererea și pot să vă spun că a fost foarte binevoitoare și a zis că se va rezolva imediat. Am așteptat acolo, între timp doamna director a cerut secretarelor să aducă toate documentele la xeroxat. Erau aproape gata și la un moment dat a venit domnul doctor Dițescu, care a trecut pe lângă noi și s-a dus în biroul directorului. Imediat după aceea a ieșit directoarea și ne-a spus că datele nu sunt publice și nu poate să ne dea fișele medicale ale soției mele, pentru că nu pot fi făcute publice. Păi dacă eu nu am dreptul că sunt soțul ei, sunt apaținător, cine să le ceară- Soţia mea moartă-”, a declarat Cristian Căldăraru, soțul Marinelei. Bărbatul este susţinut de o rudă cu care a fost la spital. “Nu am înțeles schimbarea atitudinii așa, brusc. Sunt sigur că discuția pe care doamna director a avut-o cu domnul doctor Dițescu a făcut-o să se răzgândească. Altfel nu-mi explic de ce la început a fost de acord, iar după aceea ne-a spus că nu se poate”, susține  Valentin Martiniuc.

RĂSPUNS

Eufimia Dumitrescu a declarat că decizia de a nu elibera acele documente a venit după o discuţie cu jurista spitalului, nu cu Diţescu. “Nu este adevărat că la început am vrut şi apoi m-am răzgândit. Am înregistrat cererea și am discutat cu jurista de la spital, care ne-a spus că nu se poate să eliberăm aceste documente, decât dacă ni le cere pacientul. Sunt date la care doar pacienţii au acces”, susține directoarea Eufimia Dumitrescu.

DECES

Marinela Căldăraru avea 30 de ani şi era însărcinată în trei luni. Femeia făcea tratament pentru a putea duce sarcina la bun sfârşit. Au apărut complicaţii şi a ajuns pe masa de operaţie a doctorului Damian Diţescu. A fost adusă în stare gravă la spitalul din Târgu Jiu dar la scurt timp a murit. Legiştii au stabilit că gravida a murit din cauza unei hemoragii interne produse în zona abdominală.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: