Un inginer de la Cariera Roşiuţa, victima unei înscenări

Un inginer de la Cariera Roşiuţa este cercetat pentru un furt despre care spune că i-a fost înscenat de persoane de la locul de muncă. Claudiu Popescu, un angajat care are mai multe conflicte cu conducerea carierei din zona Motru, este acuzat că a furat de la serviciu un cablu de cupru. Chiar Popescu a chemat poliţia la faţa locului şi a cerut amprentarea maşinii şi a cablului pentru a demonstra că nu are nicio legătură cu fapta ce i se impută. La acuzaţia inginerului, că furtul i-a fost înscenat, directorul carierei, Ion Ghiga, răspunde că Popescu încearcă să găsească motive.

Inginerul Claudiu Popescu ar putea fi concediat de la Cariera Roşiuţa, el fiind acuzat că a furat din cadrul unităţii. Joi, 17 iulie, în jurul orei 11.00, acesta s-a dus la sediul administrativ de la carieră pentru a lăsa nişte documente. În urma unui incident el şi-a luxat umărul şi are mâna în ghips, iar în acest moment se află în concediu medical. „Am stat doar cinci minute, am lăsat ceva şi am plecat“, a declarat el. La poartă, gardianul a observat cablul şi i-a verificat maşina. „Venisem de la spital şi am trecut să las ceva. La plecare gardianca îmi zice să cobor că am un corp suspect în maşină. Se vedea în maşină. Eu habar nu aveam ce se întâmplă. Când am văzut cablul imediat am sunat la 112 de pe telefonul meu să vină poliţia să ia amprente ca să se vadă că nu am pus mâna pe cablu“, a declarat inginerul Popescu.

La faţa locului au ajuns oamenii legii care au prelevat probe pentru stabilirea amprentelor. „Eu am dat nişte nume, au făcut un cerc de suspecţi şi se pare că ar fi vorba de patru persoane care au încercat să-mi însceneze furtul. Acum aştept raportul oficial şi îi vom da în judecată“, a declarat acesta, fiind surprins de ceea ce i s-a întâmplat şi de faptul că cineva se pretează la aşa ceva.

REACŢIE

Directorul Carierei Roşiuţa, Ion Ghiga, a declarat că ştie despre incident. „Da, l-au prins cu un cablu de 6 kilovolţi“, a explicat directorul. Popescu spune că i s-a făcut o înscenare, iar directorul declară că: „Sigur că toată lumea spune aşa. Ce să spună? Dvs. aţi spune dacă aţi fura? Trebuie să motiveze cumva“, a spus Ghiga, adăugând că nu se ştie dacă acesta va fi concediat. Directorul se află acum în concediu de odihnă.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: