Taximetrist din Târgu Jiu, rănit într-un accident rutier

Un taximetrist din Târgu Jiu a fost grav rănit după ce a fost implicat într-un accident rutier, produs chiar din vina lui. Acesta a vrut să intre pe un drum lateral străzii Unirii din municipiu, însă nu s-a asigurat, taxiul pe care îl conducea intrând în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar. Impactul a fost atât de mare încât cealaltă maşină a fost izbită în stâlpul de iluminat stradal. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Accidentul s-a produs pe strada Unirii, în apropiere de sensul giratoriu de la Parcul „Tudor Vladimirescu”, din municipiu. Conform lui Gheorghe Popescu, în vârstă de 42 de ani, din Târgu Jiu, conducător al celuilalt autovehicul implicat în accident, taximetristul a vrut să vireze la stânga şi nu a ţinut cont de participanţii la trafic de pe cele două benzi pe care trebuia să le întretaie pentru a intra pe respectiva alee. Acesta conducea un Volkswagen Phaeton, deţinut de societatea pentru care lucrează şi care a fost izbit după impact de stâlpul de electricitate de pe marginea carosabilului. „Veneam pe banda 1, era verde la semafor, pe banda cealaltă era coloană, probabil intenţionau să facă la stânga. Un autobuz era în coloană. Dânsul, cu taxiul, a apărut din faţa autobuzului, probabil că voia să intre pe alee, eu nu l-am văzut. Când l-am văzut, deja am intrat în el. Din taxi am sărit în stâlp”, a spus Gheorghe Popescu.

Taximetristul a refuzat internarea

Taxiul a fost de asemenea avariat în urma impactului, iar taximetristul, Daniel Goşea, în vârstă de 34 de ani, s-a ales cu răni serioase la cap. La faţa locului a venit şi o ambulanţă care, după ce medicii i-au acordat un prim ajutor, l-a transportat la spital. Acesta a refuzat însă internarea. „A prezentat un traumatism cranian cu placă contuză. Stabil hemodinamic, fără alte probleme. Pacientul a refuzat internarea şi consultul ORL”,  a declarat Ramona Oprea, medic UPU în cadrul Spitalului de Urgenţă din Târgu Jiu.

Dosar penal

Taximetristul este cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă, în cauză poliţiştii întocmind un dosar penal. „Urmare a primelor cercetări efectuate de poliţiştii Biroului Rutier s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 34 de ani din Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Unirii, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism şi nu s-a asigurat la efectuarea virajului spre stânga, intrând în coliziune cu acesta. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Romina Dochian, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: