Plăteşte de trei ori un bolid returnat firmei de leasing

Omul de afaceri de etnie romă Ninel Potârcă este lovit din nou de ghinion. Judecătorii l-au obligat la plata a circa 200.000 de euro către o firmă de leasing. Afaceristul susţine că a luat autoturismul în valoare de circa 60.000 de euro în 2007, dar când a venit criza nu a mai putut plăti ratele şi l-a returnat firmei de leasing. Potârcă nu-şi poate explica decizia judecătorilor, care este fără cale de atac.

Încă o belea pe capul fostului candidat la Președinția României! Ca și cum nu i-ar fi de ajuns că este în arest la domiciliu de luni de zile, acesta s-a trezit acum că are de plătit o sumă colosală pentru o mașină pe care a cumpărat-o în leasing și pe care a returnat-o pentru că nu a putut să achite toate ratele. Constantin Ninel Potârcă nu a dus lipsă niciodată de mașini cu care să stârnească invidia, iar în 2007, când criza de abia își arăta colții, fostul prezidențiabil și-a luat un autoturism de vreo 60.000 de euro, pe care nu l-a ținut însă prea mult în curtea palatului din Meteor.

„Avea motor mare, consuma cu găleata, la modul cel mai serios, și nici ratele nu am putut să mi le mai permit. Am plătit destul de mult din el, iar la un moment dat am renunțat pentru că nu mai făceam față”, spune Potârcă, acesta declarând că a returnat autoturismul firmei de la care îl achiziționase.

Dat în judecată după câţiva ani

S-a trezit însă vara aceasta dat în judecată și pus în situația de a fi executat silit pentru că nu a plătit toate ratele la mașina cu pricina, deși mașina fusese returnată de mult. Ce l-a mirat însă pe Potârcă cel mai mult a fost nu faptul că a fost dat în judecată pentru o mașină pe care a returnat-o, ci suma pe care o are de achitat și pe care nu o va putea plăti prea curând, sentința instanței fiind definitivă de la primul termen de judecată.

„Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu reprezentat de contractul de leasing financiar nr.06379/25.10.2007 privind pe creditoarea SC Impuls Lesing România IFN SA reprezentată de SC Avestis International SRL şi pe debitorul Potîrcă Constantin-Ninel, în toate formele prevăzute de lege pentru recuperarea sumei de 877.252,79 lei şi a cheltuielilor de executare. Autorizează creditoarea să treacă la executarea silită. Fără cale de atac”, se arată în decizia instanței. Potîrcă a citit și el decizia respectivă și a rămas fără cuvinte când a văzut pentru ce sumă ar urma să fie executat silit. „Nu înțeleg și nu voi înțelege niciodată cum de au stabilit o asemenea sumă uriașă. Să fiu executat acum, după atâția ani, pentru aproape un milion de lei în contul unei mașini pe care o plătisem în mare parte și pe care am returnat-o când nu am mai făcut față ratelor este un lucru pe care nu am cum să-l înțeleg. Păi cu banii ăștia mai plătesc alte câteva mașini, la fel de scumpe și poate și mai moderne”, spune fostul prezidențiabil, încurcat rău de situația în care se află.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: