Un liceu din Gorj pregătește personal pentru turism

Vești bune pentru elevii din localitatea gorjeană Peștișani și din împrejurimi. Dacă vor să-și găsească un loc de muncă în turism, mai ales că au fost deschise în zonă multe pensiuni, aceștia au ocazia să se specializeze aproape de casă. Liceul din Peștișani va avea, din această toamnă, o clasă, la școala profesională, unde vor fi pregătiți specialiști în turism.

Primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, a explicat că i-a venit această idee când a văzut cât de mult s-a dezvoltat acest segment în zonă.

Cel puțin 12 pensiuni noi își vor deschide porțile în comuna pe care o conduce. „Din toamna acestui an, vom avea o școală profesională de turism. Avem pensiuni, mai sunt încă 12 în prag de finalizare și personalul trebuie să aibă calificare ca să poată presta astfel de servicii. Am fost prima comună din Gorj care am realizat cabinete medicale pentru medicină de familie și stomatologie. Toți copiii beneficiază de vizite gratuite la medicul de familie, la medicul stomatolog. Avem arondate orașul Tismana și comuna Teleși pentru copiii de acolo pentru stomatologie”, a mai spus edilul din Peștișani, la Accent TV.

O altă noutate pentru cei care ajung la liceul din Peștișani ține și de faptul că tinerii care vor să devină mecanici auto obțin și permisul de conducere la absolvirea cursurilor. „Am reînființat școala de șoferi a liceului, am asigurat mașina de școala de șoferi, am autorizat-o. Zilele trecute, copiii au început deja cursurile. Cei care vin la școala profesională de mecanici auto primesc gratuit permisul de conducere. Am autorizat toamna trecută două specializări noi. am făcut o clasă tip dual de sudori. Copiii vor avea asigurate locuri de muncă la Complexul Energetic Oltenia la finalizarea acestei profesionale. Pe lângă bursa oferită de stat, și compania va asigura burse”, a explicat primarul Cosmin Pigui.

Vizualizări: 2,961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: