Un liceu de comună, reabilitat cu peste 15 milioane de lei

Liceul Tehnologic din comuna gorjeană Peștișani va fi reabilitat cu fonduri europene. Peste 15 milioane de lei au reușit să atragă autoritățile locale pentru a moderniza unitatea de învățământ. Clădirea va fi dotată cu mobilier, calculatoare și table inteligente. În plus, va fi construit un internat cu zeci de camere.

În total, 15,9 milioane de lei au atras autoritățile locale din Peștișani pentru a ridica un internat, o sală de sport și câteva ateliere la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din localitate. Elevii care învață aici vor putea fi cazați la internat și liceul lor va fi complet modernizat.

Primarul comunei Peștișani a explicat că licitația pentru reabilitarea liceului este aproape încheiată și urmează să fie stabilită firma constructoare care se va ocupa de lucrări. 

“Avem Liceul Tehnologic în licitație. Avem două firme care au venit la licitație. Sunt 159 de miliarde de lei vechi la liceu. 120 de miliarde înseamnă construcții și diferența înseamnă dotări. Vorbim de internat cu 44 de camere, de cantină, sală de sport, ateliere noi pentru mecanicii auto, trei terenuri sintetice, amenajarea liceului cu încălzire, aer condiționat, dotări de ultimă oră pentru a desfășura un act educațional de calitate, table inteligente, laptopuri, calculatoare, truse pentru fiecare atelier”, a declarat primarul Cosmin Pigui, la Accent TV. 

Vizualizări: 4,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: