Un loc sălbatic din Gorj, tot mai atractiv pentru turiștii străini

Parcul Național Defileul Jiului este tot mai căutat de turiști, dar nu de către cei din România, ci de vizitatorii din afara țării. Potecile mai puțin bătute de om, peisajele spectaculoase din Defileu sunt tot mai apreciate de străini. 

Până și din Australia au venit turiști să vadă acest colț de rai de la granița dintre Gorj și Hunedoara. „Constatăm că, în special, străinii apreciază aceste peisaje. În primul rând sălbatice, mai puţin umblate de om. Este mai bine promovat în străinătate decât aici. Am avut turişti din Australia care au poposit aici, dar constant turişti germani, francezi, olandezi vin şi se bucură de zonele izolate din Parcul Naţional Defileul Jiului”, a declarat Marin Șerban, directorul Parcului Național Defileul Jiului.

În Defileul Jiului, sunt trei trasee tematice ce pot fi parcurse fără probleme chiar și de copii. Locuri superbe pot fi admirate în pădure, dar și deasupra văilor. Și există șanse ca turiștii să dea nas în nas chiar și cu o capră neagră. Animalele sunt protejate de lege și își fac des apariția în apropierea stâncilor.

Galerie foto



Vizualizări: 8,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: