Un magistrat gorjean vrea să revoluționeze CSM!

Judecătorul Mădălina Elena Vladu – Crevon din cadrul Tribunalului Gorj este unul din cei zece magistrați care candidează din partea tribunalelor din toată țara pentru a deveni membri în Consiliul Superior al Magistraturii. Ea are concurenți din toată țara, pentru a deveni membri ai CSM manifestându-și interesul 44 de procurori și judecători care provin de la diferite instanțe sau parchete.

Numele candidaților au fost făcute publice de CSM, de acum încolo cei „admiși” urmând să intre într-un fel de campanie electorală pentru a-și convinge colegii din toată țara să îi susțină.

Gorjenii o cunosc foarte bine pe judecătoarea Mădălina Elena Vladu Crevon din anii trecuți când aceasta se numea Lungănoiu. În 2012 ea a fost președinte al Biroului Electoral Județean Gorj la alegerile parlamentare, actualii parlamentari ai județului primind la vremea respectivă mandatele de aleși de la aceasta, campania electorală de acum patru ani fiind marcată de războiul dintre Dan Diaconescu și Victor Ponta pentru câștigarea Colegiului 6 Târgu Jiu.

Proiectul judecătoarei

CSM are un număr de 19 membri, 9 dintre ei fiind judecători. Mandatul celor aleși este de șase ani, o eventuală victorie a Mădălinei Elena Vladu Crevon fiind o premieră pentru magistrații din Gorj. Chiar și candidatura ei este o premieră, site-ul Lumea Justiției, specializat în problemele din domeniu, prezentând proiectul judecătorului gorjean drept unul „revoluționar”. Conform sursei citate Mădălina Elena Vladu Crevon vrea să restructureze CSM, să elimine influența politicienilor în luarea deciziilor Consiliului Superior al Magistraturii, inclusiv prin excluderea dreptului de vot pe care îl are în prezent ministrul justiției. „Este esențial să fim puternici, fără să lovim, să fim înțelepți, fără să bravăm, fermi, fără să fim rigizi, înțelegători, fără a fi considerați vulnerabili! Și mai presus de orice, este nevoie să ne păstrăm omenia, pentru că dispunem cu rațiunea noastră de libertatea, proprietatea și destinele unor oameni, față de care avem o înaltă datorie morală și profesională și al căror respect și încredere nu le vom putea obține decât numai dacă la rândul nostru vom oferi respect și încredere. De aceea avem nevoie de un organism reprezentativ care să nu abdice de la statutul nobil de garant al independenței justiției, pentru care acest atribut constituțional să nu reprezinte doar un antet pe documentele oficiale. Magistrații trebuie și merită să fie reprezentați cu fermitate, demnitate și forța argumentului care sunt singurele arme capabile să așeze acest corp profesional la locul cuvenit”, se arată într-un fragment din proiectul cu care gorjeanca Mădălina Elena Vladu Creon încearcă să câștige voturile celorlalți magistrați din țară pentru a deveni membru al CSM.

Vizualizări: 3,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: