Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Spitalul are de recuperat bani de la infractori

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu se confruntă aproape lunar cu situații când trebuie să recupereze sume importante de bani de la gorjeni certați cu legea. Vorbim de acele situații când o persoană ajunge să aibă nevoie de îngrijiri medicale din cauza altei persoane, iar aceasta din urmă este obligată, conform legii, să-i plătească internarea fie că e sau nu e asigurat medical. Chiar și în prezent astfel de situații sunt pe rolul instanțelor de judecată.

Numai la Tribunalul Gorj se judecă frecvent procese în care Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu se constituite parte civilă pentru recuperarea unor astfel de sume. Sunt sume de bani aferente îngrijirii unor bolnavi care ajung fără voia lor în spital, unii reușind să scape cu viață iar alții nu. Un astfel de proces este și cel al lui Nicolae Marian și Marin Daniela, persoana vătămată fiind Boboluță Vasile Laurențiu. Acesta din urmă a fost bătut cu bestialitate de primii doi ajungând să fie internat în spital unde a beneficiat de servicii medicale în valoare de peste trei mii de lei. ”Este vorba de un dosar penal, o tentativă de omor, am avut o persoană vătămată care a fost internată. Ne-am constituit parte civilă iar în momentul în care vom avea hotărârea vom încerca să recuperăm acea sumă cu care ne-am constituit parte civilă, de la persoanele vinovate, de la cei vinovați. Noi am avea de recuperat suma de 3.439 de lei. Suma reprezintă perioada de spitalizare cu toate investigațiile, cazare, mesele”, a spus Daniela Manea, jurist în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Reprezentanții spitalului spun că astfel de situații sunt tot mai frecvente în ultima perioadă iar sumele se recuperează tot mai greu. ”Cel care produce un prejudiciu sănătății altei persoane este obligat să-i plătească cheltuielile de spitalizare. Dosarele acestea penale durează mult. În momentul în care avem hotărâre judecătorească o punem în executare. Se întâmplă destul de des, sunt tot felul de infracțiuni, sunt dosare care durează mult timp”, a mai spus Daniel Manea, jurist în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Vizualizări: 672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: