Un medic din Fâșia Gaza lucrează la Spitalul Bumbești-Jiu

Spitalul din Bumbești-Jiu se poate mândri cu un medic din Fâșia Gaza. Queffa Ramzi este medic ginecolog și este din Palestina, însă în ultimii ani a lucrat în România pentru că aici a făcut și studiile. Palestinianul este legat de Oltenia și aici are de gând să rămână, asta pentru că s-a adaptat la Spitalul din Bumbești-Jiu.

Quffa Ramzi are 52 de ani și este din Fâșia Gaza. A venit pentru prima dată în România în 1977 pentru a face Facultatea de Medicină la Craiova. Înainte de revoluție, acesta s-a întors în țara natală unde a profesat ca medic ginecolog 16 ani, dar în acest timp și-a ajutat și colegii chirurgi sau ortopezi. A mai lucrat un an în Siria, apoi a revenit în România unde îl așteptau soția și fiica. O perioadă a fost medic ginecolog la o clinică din Craiova, iar apoi s-a angajat la Spitalul Județean din Vulcan, pentru că avea de gând să plece să-și practice meseria în Anglia. A renunțat la acest plan și a rămas în România. De ceva timp lucrează la Spitalul din Bumbești-Jiu cu contract de prestări servicii și are de gând să rămână aici, pentru că s-a acomodat foarte bine. „Mie îmi place aici și sunt legat de Oltenia și de județul Gorj. Finii mei sunt de aici din Gorj, de la Țicleni. M-am acomodat foarte bine și îmi place spitalul și zona. Am venit de la Vulcan și m-am obișnuit să lucrez în spitalele din zona de munte, pentru că este mai liniște și îmi pot desfășura activitatea în bune condiții. Îmi pare rău că am plecat de la Vulcan pentru că am avut foarte multe paciente, dar aici este mai bine. La Craiova am lucrat într-o clinică și am vrut altceva, pentru că acolo erau foarte multe consultații și întreruperi de sarcină. Eu m-am specializat în această meserie și am căpătat experiență în Fâșia Gaza, țara mea natală, unde am lucrat 16 ani și nu am fost numai medic ginecolog. Când erau urgențe intram în sala de operație alături de chirurgi și ortopezi. Acolo am făcut și medicină de urgență”, a declarat Quffa Ramzi.

Se scot posturi de medici la concurs

Postul ocupat în acest moment cu contract de prestări servicii de medicul palestinian va fi scos la concurs împreună cu alte posturi vacante în acest moment la spitalul din Bumbești-Jiu. „Organizăm concurs pentru postul de ginecolog ocupat acum cu contract de Quffa Ramzi, pentru postul de urolog ocupat tot cu contract cu un medic din Banat, Sorin Dincă, și s-au scos la concurs posturi pentru Radiologie și ATI. Avem medic la neurologie cu jumătate de normă, avem medic la Balneo-fizioterapie, avem la medicală, la pediatrie, la chirurgie. Suntem acoperiți pe mai toate secțiile”, a declarat Aurel Stolojanu, manager Spitalul din Bumbești-Jiu.

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: