Un miliard pentru „sensul giratoriu“ de la Kaufland

Autorităţile locale din Târgu Jiu au inaugurat ieri un nou sens giratoriu, în zona Kaufland. Primăria a cheltuit pentru această investiţie peste un miliard de lei. Este de amintit că municipalitatea a mai plătit circa 10 miliarde pentru alte opt sensuri giratorii. Majoritatea târgujienilor şi-au exprimat dezacordul faţă de aceste sensuri care mai rău încurcă traficul. Cât despre preţ, toată lumea a putut observa din ce sunt construite. Schimbarea locului unde sunt amplasate semafoarele, dale şi rondurile cu flori costă cel puţin un miliard. Ar mai fi o problemă. Reprezentanţii primăriei nu cunosc definiţia cuvântului giratoriu, sensul de la Kaufland având o formă ciudată, aşa cum spun şi şoferii...

Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, cuvântul GIRATORIU este definit astfel: (Despre o mișcare) De rotație, circular. ♢ Sens giratoriu = sens de circulație la o intersecție, într-o piață etc., potrivit căruia un vehicul este obligat să facă o rotație de la dreapta la stânga. – Din fr. giratoire. Ei bine, sensul giratoriu inaugurat de primărie, dar şi altele, nu corespund acestei definiţii.

„E cel mai ciudat sens giratoriu“

Pentru că reprezenta o zonă în care circulaţia se efectua cu dificultate din cauza numărului mare de maşini din oraş, conducerea primăriei a decis amplasarea unui sens giratoriu şi în această zonă. „Aceasta este ce mai complexă lucrare din punct de vedere al sistematizării unei intersecţii datorită configuraţiei mai aparte a modului de intersectare al acestor străzi. La ora actuală, lucrările făcute aici sunt în valoare de 1,2 miliarde de lei vechi, pentru că în afară de ce vedem din punct de vedere al sistematizării, au fost o serie de lucrări de amploare şi anume ziduri de sprijin pe partea de sud a acestei sistematizări prin cofrări, turnări de betoane, ridicarea cotei cu circa 80 de cm al celui de-al doilea sens de circulaţie şi nu în ultimul rând devierea reţelei electrice privind asigurarea iluminatului şi montarea semnalisticii corespunzătoare”, a declarat Mairus Ionescu, director tehnic primăria Târgu Jiu.

Şoferii văd cu ochi buni sensul giratoriu, însă au o problemă cu forma acestuia. „E cel mai ciudat sens giratoriu pe care l-am văzut eu pană acum. E bun făcut aici că ajută traficul, dar are o formă ciudată”, declară un şofer.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: