EXCLUSIV: Află de ce a fost agresat viceprimarul din Peştişani

Ion Cărnuţă, tatăl pompierului acuzat de agresarea viceprimarului din Peştişani şi a unui gardian public, îi ia apărarea fiului său. Acesta spune că viceprimarul Nicolcioiu nu a fost bătut, dar a existat o mică altercaţie între acesta şi fiul său. În privinţa lui Sprâncenatu, gardianul ajuns luni la spital cu traumatisme, Ion Cărnuţă bagă mâna în foc că nici nu s-a întâlnit cu fiul său.

Ion Cărnuţă este inginer la Apele Române şi a fost luni martorul incidentului în care a fost implicat fiul său. Acesta a povestit în exclusivitate pentru Pandurul cum s-au petrecut lucrurile.

Totul a pornit de la faptul că, din cauza unor măsuri luate de viceprimarul Nicolcioiu, casa lui Aurelian Cărnuţă a fost inundată. „Fiul meu m-a sunat pe la ora 9.00 şi mi-a spus că iar s-a inundat casa lui. Băiatul meu are o casă declarată muzeu, pentru că acolo a locuit şi Brâncuşi când era copil la şcoală. Prin spatele casei trece un canal colector de ape pluviale de un metru lăţime şi 70 cm înălţime. Canalul a ieşit din matcă şi i-a inundat casa, şi nu e prima oară”, a povestit tatăl pompierului Cărnuţă.

Fiind inginer la Apele Române, Ion Cărnuţă ştia că viceprimarul Nicolcioiu făcuse încă din primăvară un dig pe pârâul Bistricioara, fără nici un fel de aviz, la fel cum şi acum lucra la canalul colector tot fără aviz. „Am adus acest caz la cunoştinţa şefului meu, care m-a trimis împreună cu doi colegi la faţa locului. Aşa cum mă aşteptam, tovarăşul Nicolcioiu lucra cu un buldotanc pe canalul colector, pe care deviase cursul Bistricioarei atunci când a făcut digul. Din cauza asta, acum, cu ploile, a crescut nivelul apei care a trecut de un metru şi a inundat mai multe gospodării, printre care şi pe a fiului meu. I-am explicat viceprimarului că trebuie să dărâme digul pe care oricum l-a construit ilegal, dar el voia să cureţe canalul de nu ştiu ce”, a continuat povestea Ion Cărnuţă.

Inginerul de la Ape a mai spus că şi-a lăsat colegii la faţa locului şi a dat o fugă până la casa fiului, să vadă cât este de inundată. „Vă daţi seama că era beciul plin de apă, parterul inundat, şi el investise mult acolo. Regret şi acum că, atunci când m-am întors la colegii mei, fiul meu a venit cu mine. Era nervos şi, când l-a văzut pe Nicolcioiu, l-a luat de piept şi i-a zis: hai, mă, să-ţi arăt ce e în beci la mine. S-a dezechilibrat, a căzut unul peste altul şi asta a fost tot. Au sărit oamenii să îi despartă, că erau 7-8 persoane de faţă. Nu l-a lovit, nici nu avea când”, a spus Ion Cărnuţă.

Varianta poliţiei este alta

Potrivit poliţiei, în timp ce se intervenea la regularizarea pârâului Bistricioara care îşi ieşise din matcă, viceprimarul a fost agresat fizic, fără motiv, de către un tânăr de 28 ani, din Târgu-Jiu, agresiunile fiind stopate de intervenţia localnicilor. Ion Cărnuţă spune că lucrările nici măcar nu erau pe firul pârâului, ci la canalul colector, la 200 de metri distanţă. În privinţa motivului, acesta a existat, dar agresiunea a fost minoră, susţine Ion Cărnuţă. Întrebat cum crede că vicele a căpătat leziuni, Cărnuţă spune că acestea nu pot fi decât minore în urma conflictului, dar că Nicolcioiu are nişte traumatisme vechi, de acum 20 de ani, când a suferit un accident de muncă. Medicii de la Urgenţe au spus luni că Nicolcioiu a suferit leziuni la cap şi la coloana vertebrală în urma unor lovituri, fără alte precizări.

Agresarea lui Sprâncenatu este „o făcătură”

Cea mai surprinzătoare parte din conflictul petrecut luni la Peştişani este cea privindu-l pe agentul de pază Constantin Spâncenatu, de 44 de ani, ajuns la spital odată cu viceprimarul, şi care spune că a fost bătut tot de Aurelian Cărnuţă. „A oprit maşina lângă mine, nu l-am văzut bine că aveam umbrela, a venit şi a început să mă lovească cu pumnii şi picioarele şi m-a lovit în cap cu ceva, nu ştiu dacă era piatră sau un alt obiect. Este vecin cu mine, dar niciodată nu m-am certat cu el nu înţeleg de ce m-a bătut, doar atât a spus: acum sunt satisfăcut m-am răzbunat. Nu ştiu la ce se referea“, a povestit Sprâncenatu luni, la spital.

Ion Cărnuţă îl contrazice însă: „Nu are cum să fie adevărat. În primul rând, fiul meu nu era cu maşina, a plecat pe jos, era şi foarte aproape. În al doilea rând, familia mea are conflicte vechi cu acest om, nu este adevărat că ne înţelegeam bine. Ne-am judecat pentru un teren, noi am câştigat, dar primăria refuză să ne pună în posesie de şase luni. Am convingerea să fiul meu nu l-a atins. Din păcate, acolo, la Peştişani, toţi sunt pe mână şi trebuie să merg în alt judeţ să caut dreptatea”, a spus Ion Cărnuţă. Ghinionul acestuia şi al fiului său pare a fi acela că nu au o relaţie bună cu oamenii din sat şi le va fi greu să îşi susţină cu martori punctul de vedere.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: