Un mitoman, un pisicuţ, un mincinos, un porc nu poate fi premierul României

Ceea ce părea doar o presupunere, de acum este o certitudine. Preşedintele Băsescu nu-l va numi pe Ponta premier după alegerile parlamentare chiar dacă USL va obţine majoritatea voturilor în Parlament. Ieşirea de ieri seară a preşedintelui nu mai lasă loc de dubii, chiar dacă Ponta şi Antonescu mai cred că-l sperie cu suspendarea.

În condiţiile în care şeful unui stat iese public şi spune despre viitorul premier al unei alianţe că este un mitoman,  pisicuţ,  mincinos şi porc cred că nu glumeşte, iar epitetele menţionate nu cred că sunt alese la întâmplare, ci după o îndelungată analiză bazată pe faptele celui încriminat. Suspendacita de care suferă Antonescu şi Ponta, lait motivul campaniei lor electorale, s-a fâsâit odată cu declaraţia lui Băsescu clară şi fără echivoc. Premierul este desemnat de şeful statului care recunoaşte că una din marile lui greşeli a fost numirea lui Ponta ca premier.

Preşedintele promite numirea unui premier politic, care să fie în stare să tragă după el majoritatea parlamentară şi să asigure funcţionalitatea Guvernului menit să gestioneze România între două alegeri generale. Alegerile generale nu sunt pentru alegerea prim-ministrului.  Nu poate nimeni să ia dreptul şi responsabilitatea preşedintelui în numirea primului ministru. În opinia preşedintelui, premierul trebuie să fie: ”unul responsabil, orientat spre Vest, dar capabil să facă faţă crizei economice, care nu mai este o poveste, este o realitate. România a avut din patru trimestre trei cu creştere negativă şi doar unul, trimestrul trei, cu creştere pozitivă de 0,5%. Cine nu vrea să vadă aceste cifre şi crede că se poate pune pur şi simplu un politruc care hămăie de dimineaţă până seara la televizor şi acoperă lipsa de acţiune guvernamentală cu ore în şir petrecute la televizor se înşeală. Nu voi face acest lucru", a mai declarat şeful statului.

Nu ne putem aştepta nici la o numire de premier tehnocrat, pentru că Băsescu a recunoscut public că experimentul cu MRU n-a mers în România, pentru că acesta a pierdut mai repede decât se preconiza susţinerea parlamentară. După astfel de declaraţii evident că toată lumea se întreabă pe cine va numi preşedintele în funcţia de premier şi de la ce partid va fi acesta?! Nici Tăriceanu, care era un posibil candidat de la USL, nu pare a fi în cărţi, deoarece nici el n-a scăpat de limba ascuţită a preşedintelui şi a primit ceea ce ştiam cu toţii.

Dacă sondajele de opinie au un sâmbure de adevăr, iar USL va avea majoritatea în parlamentul ce în loc să-şi micşoreze numărul de parlamentari şi-l măreşte până la 500, preşedintele poate să numească un politician  de la partidul care a obţinut cele mai multe voturi. Cu siguranţă va invoca prevederea constituţională care-l obligă să numească premier de la partidul care a obţinut majoritatea, lucru care nu se va putea întâmpla pentru că toate previziunile spun că majoritatea se va obţine de alianţă şi nu de partid. Caracterizarea lui Ponta, făcută de preşedinte, una dintre cele mai dure, a fost în contrapartidă cu zecile de caracterizări făcute de premier preşedintelui de dimineaţă şi până seara, la toate televiziunile.

Cineva trebuia să i-o spună şi lui Ponta că prea şi-o luase în cap. "La suspendare, când am înţeles că era nevoie de suspendarea preşedintelui ca să îşi acopere el (Ponta n.r.) povestea plagiatului care făcea epocă în presa internaţională, mi-am dat seama că acest om este prea mic pentru funcţia pe care o are. Prea mic ca dimensiune politică şi sufletească, nu i-a fost milă de ţară, nu i-a fost milă să împingă ţara într-o criză politică teribilă, doar pentru a-şi acoperi povestea cu plagiatul. Şi acum el este un prim-ministru şantajat. Dacă nu-l ascultă pe Voiculescu, îi declanşează Voiculescu o campanie cu plagiatul de-l face pulbere. Deci el trebuie să stea în băncuţa lui să execute, aici e marea problemă, iar eu nu vreau o ţară condusă de Voiculescu", a mai susţinut Băsescu. La toate acestea lui Ponta nu-i mai rămâne decât să zică: ”Miauuuuuuuu!

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: