Unde sunt centrele de vaccinare destinate profesorilor

Vaccinarea profesorilor a început de miercuri dimineața. Procedeul de imunizare are loc în 4 centre din județul Gorj ce sunt destinate personalului din sistemul educațional. Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Gorj, persoanele care  au până în 55 de ani vor fi vaccinate cu AstraZeneca, iar restul cu Pfizer.

Cadrele didactice sunt trecute pe liste prioritare, fiind anunțate când trebuie să meargă să se vaccineze.

Purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, Daiana Militaru, spune că repartizarea profesorilor se face în funcție de localitatea de domiciliu. ”Vaccinarea cadrelor didactice a început de astăzi și se realizează în patru centre. Mai exact, cei cu vârsta de peste 55 de ani se vor vaccina în centrul de la stadionul din Târgu Jiu cu Pfizer, iar cei cu vârsta sub 55 de ani vor fi vaccinați cu AstraZeneca în celelalte centre. Repartizarea acestora se va face în funcție de localitatea de domiciliu”, a anunțat Daiana Militaru.

Cele patru centre de vaccinare destinate profesorilor din Gorj sunt în: Târgu Jiu, Tismana, Bumbești Jiu și Stoina.  

Inspectorul școlar din cadrul ISJ Gorj, Nicolae Negrea, spune că în total sunt 18 elevi infectați, 20 de clase suspendate și 20 de cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic care s-au contaminat cu acest virus. ”Avem la Liceul Tehnologic Tismana un cadru didactic, iar la Colegiul Tehnic Nr. 2 un elev confirmat. De asemenea, mai avem la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu încă un elev confirmat și la Liceul Henri Coandă un cadru didactic”, a spus Nicolae Negrea despre cazurile din ultimele 24 de ore. 

Vizualizări: 1,100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: