Un nou comunicat al PSD Gorj: apără ANI și atacă PNL

PSD Gorj a remis un comunicat de presă în care apără ANI, care i-a dat dreptate lui Ion Călinoiu în problema revocării, și atacă vehement PNL Gorj.

Iată comunicatul: “ Asistăm în continuare, cu stupefacție, la transformarea PNL Gorj într-un veritabil grup de presiune asupra instituțiilor administrative ale statului român, impunându-le acestora decizii contrare ordinii de drept. Este inacceptabil cum, în mod constant, liberalii  decredibilizează  autoritatea  Agenției Naționale de Integritate, tratând la modul absolut derizoriu un act oficial al acestei instituții, prin ignorarea totală a valorii sale juridice pentru simplul motiv că este în totală contradicție cu afirmațiile lor publice. PNL incită în mod vădit la încălcarea ordinii publice prin evidente imixtiuni în deciziile instituționale ale unei autorități administrative, precum Instituția Prefectului Gorj, al cărei rol ar trebui să fie respectarea legii și nu încălcarea ei. Este uluitor cum tocmai reprezentanții Instituției Prefectului, prin declarațiile făcute în mass-media locală, întrețin o campanie de denigrare a Agenției Naționale de Integritate în scopul de a denatura o realitate juridică incontestabilă.

Reafirmăm că Prefectul Județului Gorj încalcă principiile legalității, imparțialității și obiectivității, principii specifice activității cu care a fost învestit. Prefectul județului ignoră cu rea-credință suspendarea de drept a raportului de evaluare a stării de incompatibilitate a președintelui Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, situație juridică a cărei respectare a fost cerută oficial chiar de Agenția Națională de Integritate.

Este de neînțeles cum Prefectul Județului Gorj persistă în menținerea unui act emis cu exces de putere, în condițiile în care i s-a atras atenția de către ANI în adresa primită în 18.03.2016, că punerea în executare a unui raport de evaluare nedefinitiv reprezintă o nesocotire a puterii judecătorești și o ignorare a dispozițiilor constituționale și legale.

Comunicatul de presă al PNL din 20.03.2016, în forma dată publicității, este încă o dovadă de incitare la nerespectarea legii și a ordinii de drept, de politizare a unei situații juridice aflate în prezent pe rolul instanțelor judecătorești. Un partid politic serios, consecvent principiilor de organizare și funcționare într-un stat de drept, nu va recurge niciodată la astfel de mijloace pentru a-și promova iluzorii avantaje politice, ceea ce e evident că NU ESTE CAZUL PNL GORJ!”

Vizualizări: 2,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: