Un nou dosar Microsoft? Ce au fost puşi să semneze directorii gorjeni!

Directorii a peste 60 de şcoli din Gorj au fost chemaţi de urgenţă la Inspectoratul Şcolar, pentru a depune note contabile legate de un proiect pe bani europeni - „Internet în şcoala ta”. Acţiunea inspectoratului şcolar are la bază o solicitare trimisă de Ministerul Educaţiei cu o zi mai devreme, pe 24 noiembrie. Unii directori s-au temut să semneze, pe motiv că ar fi vorba de un nou „Microsoft”, denumirea dată de presă unui dosar penal privind dotarea şcolilor cu calculatoare. Până la urmă au semnat şi şi-au asumat existenţa dotărilor în valoare de 55.000 de lei în fiecare şcoală.

Peste 60 de directori de unităţi de învăţământ din judeţul Gorj ar fi trebuit să aducă ieri la Inspectoratul Şcolar Judeţean notele contabile privind proiectul „Internet în şcoala ta”. Directorii au fost alertaţi de Ministerul Educaţiei că trebuie să depună aceste note contabile la secretariatul ISJ, deşi recepţia la investiţiile făcute în cadrul proiectului nici nu era semnată. Proiectul „Internet în şcoala ta” s-a desfăşurat în judeţul Gorj în perioada aprilie-mai 2014 şi presupunea dotarea şcolilor din mediul rural şi urban mic cu echipament de conexiune la Internet în valoare de 55.000 lei. Directorii şcolilor susţin că investiţiile sunt făcute, deşi mărturisesc că recepţia s-a făcut în grabă. „În baza unei adrese primite în urmă cu câteva zile de la Ministerul Educaţiei am organizat comisia de recepţionare a acestei investiţii, am recepţionat ca admisă investiţia respectivă. Echipamentul este în şcoală, ne-am conectat în patru săli de clasă, elevii au acces la Internet”, a declarat Constantin Pora, directorul Şcolii Gimnaziale din comuna Padeş.

Echipament

Potrivit notei contabile, furnizarea echipamentelor, inclusiv serviciile de instalare şi instruire au fost efectuate de către SC Omnilogic SRL. Valoarea totală a investiţiei „Echipament Nod Local de Conectare”, pentru o unitate de învăţământ este de 55. 652 lei şi presupune 1 buc. Echipament conexiune Internet (Firewell şi acces point), 1 buc. UPS (sursă neîntreruptibilă), 1 buc. Swich (comutator reţea), 1 buc. Rack (cabinet metalic pentru echipamente), instalare şi configurare NLC, realizare şi configurare reţea locală, realizare conexiune la internet broadband.

Printre şcolile care ar trebui să aibă aceste echipamente în dotare se numără şcolile gimnaziale din Ioneşti, Borăscu, Prigoria, Săuleşti, Văgiuleşti, Bumbeşti Piţic.

solicitare_minister

note_contabile

PROIECT

„Internet în școala ta. Conectarea la Internet broadband a unităților școlare din zona rurală și mic urbană” este un proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Acesta presupune conectarea a 2446 scoli din mediul rural si mic urban la Internet prin conexiune broadband. Pentru fiecare şcoală costul este de 55 mii de lei, ceea ce presupune un total de circa 30 de milioane de euro.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: