Un nou proiect pentru pensionarea salariaților din CE Oltenia

Trei parlamentari PSD de Gorj au inițiat un proiect de lege, care să permită încadrarea locurilor de muncă de la termocentralele Turceni, Ișalnița și Craiova în condiții deosebite, astfel încât salariații să se poată pensiona mai devreme, ca și colegii lor din Termocentrala Rovinari.

Inițiatori sunt senatorii Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza, alături de deputatul Mihai Weber.

„În cursul anului 2019, împreună cu deputatul Mihai Weber și senatorul Scarlat Iriza, am depus o inițiativă legislativă de modificare și completare a legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (L 140/2019, Plx nr.218/2019), document ce avea ca obiectiv instituirea unui set de trei măsuri compensatorii legate de condițiile nocive în care au lucrat unii salariați, prin acordarea unor sporuri și reduceri ale condițiilor de deschidere a drepturilor de pensii“, a explicat senatorul Cârciumaru într-un comunicat. Una din măsuri a fost scoasă din vechiul proiect, dar face obiectului celui inițiat acum.

Potrivit proiectului de lege, “sunt încadrate în condițiile deosebite locurile de muncă: stabilite în baza criteriilor și metodologiei prevăzute de legislația în vigoare la data încadrării” prin introducerea alin. (3) cu următorul conținut: “Locurile de muncă dintr-o unitate economică similare celor încadrate în condițiile deosebite conform alin. (1), vor fi de asemenea încadrate în condiții deosebite de muncă”.

Vizualizări: 3,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: