Un nou șef la Ambulanța Gorj

Mandatul directorului Constantin Mitroi în fruntea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj nu a mai fost prelungit. Până la organizarea concursului, conducerea SJA Gorj va fi asigurată interimar de dr. Traian Claudiu Constantinescu, actualul director medical. Anunțul a fost făcut de către deputatul USR de Gorj, Radu Miruță.

La Ambulanță au fost mai multe controale în ultima vreme, după ce aparatul de ventilare dintr-o ambulanță s-a defectat în timp ce fostul director al Sanepid Gorj, infectat cu Covid, era transferat la un spital din București. Adrian Dobrin (48 ani) a murit la începutul lunii martie.

Mandatul lui Mitroi a expirat în această lună, directorul solicitând prelungirea lui cu încă 6 luni. Nu a fost posibil din cauza neregulilor depistate la instituție atât de corpul de control al prefectului de Gorj, cât și al DSU.

„Nu tolerăm greșeli și nu negociem competențe! În urma raportului de control care a scos la lumină lucruri extrem de grave, conducerii Serviciului Județean de Ambulanță Gorj nu i-a mai fost prelungit mandatul. Până la organizarea concursului, conducerea SJA Gorj va fi asigurată interimar de succesorul natural, dl. dr. Niculescu Traian Claudiu, actualul director medical. Chiar și pentru interimat, USR PLUS nu face numiri din pix, ci doar pe baza unui criteriu clar”, a anunțat Miruță, numele corect al medicului fiind Constantinescu.

Parlamentarul spune că instituțiile statului pot performa doar dacă profesioniștilor din domeniu li se va garanta că nu există aranjamente, că pot participa „pentru primele dăți la concursuri pe bune, în urma cărora cei mai buni vor defila în interesul cetățenilor”.

Vizualizări: 4,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: