Comuna din Gorj care va rămâne cu o singură școală

Școala gimnazială din comuna Crușeț va deveni în scurt timp o școală la standarde europene. Primarul din comună a decis să facă această investiție, fiind sigur că în viitor numai această unitate de învățământ va mai funcționa în localitate.

Lucrările la Școala Gimnazială Crușeț au început în luna martie a anului trecut. Investiția este realizată prin PNDL2 și are o valoare de 3.400.000 de lei.

”La școală facem reabilitare, modernizare și extindere. O să avem încă un etaj și în plus șase săli de clasă și o sală de festivități. O să facem și hidroizolație, termoizolație, o să montăm 2 centrale cu peleți, dar o să amenajăm și curtea școlii. Noi speram ca, din toamnă, elevii să înceapă aici noul an școlar, pentru că acum învață la școala din satul Slăvuța”, a precizat primarul Teodor Godeanu.

Primarul din comuna Crușeț este sigur că această unitate de învățământ va fi școala viitorului din localitate. ”Noi mai avem și alte două unități de învățământ în comuna Crușeț, dar sunt sigur ca în viitor această școală, pe care noi ne-o dorim la standarde europene, va fi singura care va mai funcționa. Singur că nu ne dorim să se ajungă aici, dar la cum scade numărul de elevi aici se va ajunge. Noi sperăm totuși să revigorăm natalitatea”, a mai spus Teodor Godeanu.

În acest moment, în comuna Crușeț sunt 354 de elevi și preșcolari.

Vizualizări: 2,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: