Pigui: Să nu ne mai batem joc și să nu ne mai jucăm așa cu Brâncuși. Este păcat!

Primarul comunei Peștișani se arată extrem de nemulțumit pentru faptul că nici până acum Consiliul Județean Gorj nu i-a transferat Casa Muzeu ”Constantin Brâncuși”. Cosmin Pigui spune că cel care se opune este Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Național ”Alexandru Ștefulescu”.

Pentru a accesa proiecte pe fonduri europene în vederea punerii în valoarea a casei muzeu, imobilul trebuie să fie în administrarea autorităților locale, mai spune Pigui.

”După doi ani și 2 luni, Consiliul Județean nu a mai predat imobilul în administrarea Consiliului Local Peștișani, și asta pentru că se opune domnul director al Muzeului Național Alexandru Ștefulescu. Casa nu aduce profit. Dacă nu am casa, eu nu pot să fac un proiect. Mi s-a promis până acum, însă nu s-a rezolvat nimic. Sper ca domnul președinte al CJ să ia în serios acest lucru, anul acesta sunt finanțările”, a spus Cosmin Pigui.

Primarul Pigui mai afirmă faptul că ia în calcul și un proiect de hotărâre inițiat de un anumit număr de consilieri județeni, indiferent de partid, tocmai pentru a putea prelua casa-muzeu.

”Am devenit stațiune turistică, dar nu pot să iau casa. În alte părți s-a putut, dar văd că la mine nu se poate. Sper să se schimbe optica. Iau în calcul și realizarea unui proiect de hotărâre inițiat de mai mulți consilieri județeni, fără a conta culoarea politică. Să nu ne mai jucăm așa cu Brâncuși, este păcat”, a mai spus Cosmin Pigui.

Vizualizări: 928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: