Un nou titlu european pentru gorjeanca Denisa Tîlvescu

Canotoarea Denisa Tilvescu a reuşit din nou să ajungă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la un campionat european. Gorjeanca a câştigat medalia de aur cu echipajul de 8 plus 1 al României la Campionatul European de canotaj de la Poznan.

Canotorii români au reuşit un sezon de excepţie la Campionatul European de canotaj din Polonia, de unde au revenit în ţară cu șase medalii, patru dintre acestea fiind de aur. Printre cei care au contribuit la cucerirea titlurilor europene se numără şi multipla campioană din Gorj, Denisa Tîlvescu, cea care a revenit acasă cu medalia de aur, câştigată cu echipajul de 8+1 al României. Alături de Denisa Tîlvescu, în barca cu care s-a câştigat titlul european s-au mai aflat Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş și Daniela Druncea.

Medalii de aur au mai câştigat în Polonia echipajul de dublu rame feminin, cel de dublu rame masculin şi cel de dublu vâsle feminin.

O medalie de argint a fost obținută şi de echipajul opt plus unu masculin şi o medalie de bronz a fost obținută de echipajul dublu vâsle categorie uşoară, canotorii români întorcându-se fiecare cu câte o medalie de la aceste europene.

Denisa Tîlvescu este campioană olimpică la tineret, titlu câștigat, în 2014, împreună cu Cristina Popescu, din Rovinari.

Galerie foto


Vizualizări: 341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: