Un primar din Gorj anunță că a sesizat DNA

O primărie din județul Gorj a ajuns în atenția DNA, după ce primarul a anunțat organele abilitate cu privire la modul în care au fost încheiate contracte uriașe fără a exista sursă de finanțare. Este cazul primăriei Samarinești.

Neregulile verificate de anchetatori s-au petrecut într-un timp relativ scurt. Mai exact după ultimele alegeri locale, de când fostul primar a pierdut scaunul de primar, până când a fost validat cel care a ieșit învingător.

Imediat ce a constat că, înainte de venirea lui la primărie, au fost semnate mai multe contracte pe repede înainte, fără să existe surse de finanțate, primarul din Samarinești a cerut sprijinul Prefecturii Gorj.

”Am rugat și rog în continuare instituțiile abilitate să se implice în rezolvarea acestei probleme delicate. După ce au pierdut alegerile, cei din tabăra adversă, care au fost la primărie înaintea mea, au semnat mai multe contracte pentru care nu aveau sursă de finanțare. Vorbim de sume enorme care îngroapă primăria. Cel puțin acesta a fost scopul, numai că eu am luat toate acele contracte și m-am dus cu ele la prefect să mă ajute că găsesc soluții. Este vorba de un contract semnat pentru reabilitarea unor drumuri în valoare de 5.000.000 de euro. Mai este un contract e 100.000 de lei și un contract pentru întocmirea unei cereri de finanțare, contract în valoare de 158.000 de lei”, a declarat Iulian Giurgescu, primarul din Samarinești.

Mai multe organe de control au fost sesizate și acum se fac verificări la primăria Samarinești. ”Imediat după alegeri, când au văzut că au pierdut, și până mi s-a validat mandatul s-au semnat contractele acestea. E clar că totul s-a făcut cu intenție. După ce am sesizat prefectura și am discutat cu juriștii, dar și cu cei de la Corpul de Control, a fost sesizată Poliția Economică, dar și Direcția Finanțelor Publice. Am înțeles că dosarul de cercetare a fost înaintat la Parchet și la DNA pentru continuare cercetărilor”, a mai spus primarul din Samarinești.

Vizualizări: 4,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: