CE Oltenia cedează utilitățile publice doar cu bani. Primar: Nu avem sumele necesare

Primăria din Motru ar putea primi de la CE Oltenia toate activele, însă contra cost. Este vorba despre rețelele de utilități, nu și despre clădiri sau drumuri. Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că sumele sunt destul de mari și nu le poate asigura din bugetul local.

”Compania ne comunică faptul că, pentru a intra în posesia acestor bunuri, fiind vorba despre canalizare, apă, iluminat public, fără infrastructura rutieră, putem să le achiziționăm și să ne dăm acordul pentru a se face evaluarea lor. Nu este vorba despre titlul gratuit. Bani nu sunt la bugetul local. Suma este una mare, de ordinul miliardelor. Nu se face referire la partea de infrastructură și nici de predarea a catedralei ortodoxe” , a spus Morega, la Radio Infinit.

Edilul atrage atenția conducerii companiei energetice că, dacă nu vor să predea rețelele de utilități gratuit, să se ocupe de întreținerea lor. ”Ar fi un lucru benefic și pentru dumnealor, ar scăpa de anumite investiții. Astfel, consider că tot dânșii trebuie să întrețină iluminatul public, partea de canalizare, apă și infrastructura rutieră. În caz contrar, sunt direct răspunzători, fiind pasibil de sancțiune în cazul în care nu sunt întreținute corespunzător. Noi am vrut să le preluăm tocmai pentru a putea să intrăm în legalitate cu menținerea și întreținerea acestora, dar dacă nu se poate și asta de decizia directoratului, asta e. Rămâne de văzut pe viitor cum va decurge treaba”, a mai declarat primarul din Motru.   

“În urma solicitărilor repetate, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Societății Complexul Energetic Oltenia nu a aprobat transferul cu titlu gratuit al activelor de utilitate publică, (...) drept pentru care vă propunem vânzarea acestora”, se arată într-un răspuns primit de Primăria Motru de la CE Oltenia.

Mai mult, compania spune că prețul activelor va rezulta din evaluare, dar nu va putea fi mai mic decât valoarea contabilă.

Vizualizări: 1,246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: