Un primar din Gorj îndeamnă cetățenii să ude grădinile

Zeci de mii de gorjeni primesc apă la program, dar în comuna gorjeană Roșia de Amaradia primarul face apel la cetățeni să nu raționalizeze consumul și chiar să-și ude grădinile.

Primarul Liviu Cotojman susține că localitatea pe care o conduce este singura din Gorj sau chiar din țară care nu are probleme cu apa, și asta din cauza investițiilor făcute la sistemul de alimentare. Mai mult decât atât, și prețul este cel mai mic.

Localnicii din Roșia de Amaradia plătesc 2 lei pe metrul cub de apă și au acordul autorităților să consume fără restricții. ”Suntem singura comună din Gorj și eu cred că și din țară unde nu sunt probleme cu apa. Noi nu dăm apă la program și chiar încurajăm cetățenii să ude grădinile. Am fost nevoiți, în plină perioadă de secetă, chiar să mai oprim pompele pentru că dădea apa peste bazine. Noi am anunțat cetățenii că nu au nici un fel de restricție. Să nu vă mai spun că și prețul este cel mai mic, adică 2 lei pe metru cub consumat”, a declarat Liviu Cotojman.

Primarul din Roșia de Amaradia susține că totul se datorează investițiilor făcute cu bani de la Guvern, la sistemul de alimentare cu apă. ”Am făcut trei puțuri de adâncime și vreau să vă spun că le-am așezat strategic, aproape de bazinele de apă. Fiecare puț are o valoare de 200.000 de lei aproximativ și am obținut fonduri de la Guvern pentru realizarea acestora. Este o investiție foarte bună, zic eu, pentru cetățenii din Roșia de Amaradia, care nu au de suferit ca localnicii din alte comune din cauza lipsei apei în plină caniculă, pandemie și secetă îndelungată”, a mai spus Liviu Cotojman.

Vizualizări: 3,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: